25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta, adoptata de Caracal

Stiinta, adoptata de Caracal

Conform oficialilor olteni, din sezonul viitor, Universitatea Craiova ar putea sustine la Caracal toate partidele considerate acasa.


Universitatea Craiova nu va intâmpina probleme in ceea ce priveste disputarea partidelor cu Ceahlaul si Pandurii pe stadionul „Parc“ din Caracal. Cel putin asta a reiesit din discutiile purtate ieri cu directorul de licentiere, Viorel Duru, care a inspectat arena din Caracal si care a declarat ca isi va da acordul ca Universitatea Craiova sa joace pe acest teren.


„Chiar daca pâna la aceasta ora nu sunt montate decât 3.300 de scaune, am convingerea ca pâna marti cel târziu stadionul va arata asa cum trebuie pentru a gazdui meciuri din Liga I. Mi-au dovedit cu facturi si cu devize ca toate materialele sunt cumparate. Chiar in acest moment voi lua legatura cu cei de la LPF si imi voi da acordul pentru ca meciurile cu Ceahlaul si Pandurii sa se dispute pe aceasta arena“, a spus Duru.


Directorul de licentiere Viorel Duru inspectase la inceputul acestei saptamâni stadionul din Caracal si se declarase nemultumit de faptul ca, din cele 9.000 de locuri, doar 1.500 erau pe scaune. In plus, pentru a putea gazdui partide din prima liga, pe stadionul „Parc“ trebuie ridicat un gard despartitor pentru a separa galeriile adverse.


Surprize, surprize…


Dupa cum se stie, stadionul „Ion Oblemenco“ a fost suspendat de Comisia de Disciplina a FRF pentru doua etape ca urmare a incidentelor provocate de patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, dupa meciul cu Poli Iasi, când a agresat brigada de arbitri. Cu alte cuvinte, Mititelu s-a dovedit mai periculos decât „Postasu’“, fostul sau coleg de la peluza, pentru care Universitatea a plecat in sezonul retrogradarii doar o etapa in exil, atunci fiind preferat orasul Râmnicu Vâlcea. De data aceasta s-a ales Caracalul, oras care ar putea adopta Craiova de la anul, daca ar fi sa ne luam dupa Ovidiu Costesin. „Contractul cu Primaria Craiova pentru inchirierea stadionului «Ion Oblemenco» expira in vara anului 2007 si luam in calcul disputarea meciurilor de acasa la Caracal“, a declarat directorul executiv al Universitatii Craiova, care le-a multumit oficialilor din Caracal pentru ajutorul acordat. Ideea pare totusi o gluma buna, menita probabil sa sperie autoritatile din Banie si sa-i mobilizeze pe caracaleni macar pentru cele doua meciuri pe care Stiinta le va disputa in „Orasul Minunilor“.


Rasturnam ghinionul


Anticipând intentiile oltenilor, Jean Nitulescu, presedintele echipei FC Caracal, grupare care la anul ar putea imparti terenul cu Universitatea chiar in primul esalon, a dat asigurari ca jucatorii Craiovei se vor simti ca acasa. „Foarte multi dintre actualii jucatori ai Stiintei au jucat doua sezoane aici si sunt obisnuiti cu vestiarele si gazonul. Mi-e teama pentru orasul Craiova ca dupa ce vor obtine victorii o sa-si doreasca sa joace toate meciurile la Caracal“, a spus Nitulescu. Acesta a fost completat de primarul Caracalului, Gheorghe Anghel, care a declarat: „Universitatea este echipa intregii regiuni si am decis ca merita sa aiba cele mai bune conditii sa joace meciurile cu Ceahlaul si Pandurii la Caracal. Sunt convins ca le vom purta noroc si lumea va veni in numar mare la stadion“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII