30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

Duru da raportu’

Oficialul FRF era asteptat aseara in Craiova, astazi el urmând sa inspecteze stadionul „Parc“ din Caracal in vederea licentierii acestuia pentru meciuri din Liga I.


Directorul Directiei de Licentiere si Afiliere al FRF, Viorel Duru, un fel de comisar UEFA la Bucuresti, a oferit ieri GdS câteva amanunte legate de posibilitatea ca meciurile Universitatii cu Ceahlaul si Pandurii sa se desfasoare la Caracal.


– Care este punctul dumneavostra de vedere in privinta licentierii stadionului din Caracal pentru meciuri de Liga I?


– Am fost luni la stadionul „Parc“ din Caracal, iar mâine (astazi – n.r.) voi efectua inca o vizita de inspectie a stadionului pentru a vedea ce s-a facut, deoarece luni am ajuns la un acord cu primarul Caracalului si cu reprezentantii cluburilor beneficiare, FC Caracal si Universitatea Craiova, in privinta unor lucrari de modernizare. Este vorba, in special, de montarea a aproximativ 3.300 de scaune in tribunele stadionului.


– S-au realizat suporturile scaunelor, iar de astazi (ieri – n.r.) s-a inceput montarea scaunelor…


– Daca eu constat ca ritmul de montare a scaunelor este corespunzator, adica unul care sa garanteze ca pâna joia viitoare, 12 octombrie, lucrarea va fi finalizata, atunci voi licentia stadionul „Parc“ din Caracal pentru jocuri in Liga I in sezonul 2006/2007. Mai bine spus, voi face un raport pentru acordarea licentei de stadion de Liga I si-l voi depune la LPF.


„Nu exista exces de zel fata de Universitatea“


– Cum se face ca CFR Cluj poate sa joace la Dej, ca FC Arges a jucat la Mioveni, iar FC Vaslui a jucat la Focsani, iar stadionul de aici nu are nici un scaun?!


– Nu aveti dreptate in privinta stadionului Unirea din Dej, el are 6.200 de scaune. In ROAF se spune ca sunt necesare 7.000 de locuri la meciurile din Liga I. Nu se specifica in ROAF ca ar trebui sa fie 7.000 de scaune, dar in manualul de licentiere noi am preluat aceasta norma de 7.000 de locuri, completând ca trebuie sa fie 7.000 de scaune individuale. Revenind la situatia CFR-ului: am avut o oarecare sensibilitate, ca sa zic asa, in privinta numarului de scaune de la stadionul din Dej, adica am acceptat si mai putin de 7.000 de scaune. Nici stadionul Astra din Ploiesti nu are 7.000 de scaune, ci vreo 5.200, dar am fost intelegatori…


– Si atunci, nu cumva fata de Universitatea este exces de zel?


– Zic ca nu-i exces de zel, cel putin din partea Directiei de Licentiere. Noi chiar ne bucuram ca primarul din Caracal, Gheorghe Anghel, este interesat de modernizarea stadionului din Caracal. Chiar as vrea sa-i multumesc oficial din partea FRF pentru receptivitatea manifestata in privinta ridicarii standardului stadionului. Asta dovedeste ca este un bun gospodar. Ii prinde bine pe viitor echipei din Caracal, care se bate la promovare in prima liga.


„Nu cunosc nimic despre interventia lui Gheorghe Stefan la LPF si FRF“


– Am aflat ca in aceasta dimineata (ieri – n.r.) domnii Gheorghe Stefan si Dan Petrescu sunt la LPF si FRF pentru a incerca sa schimbe decizia Comisiei de Disciplina, „Pinalti“ dorind, de fapt, ca meciul Universitatea – Ceahlaul sa se joace pe „Ion Oblemenco“, dar cu portile inchise. Ce stiti de aceasta situatie?


– Nu cunosc nimic.


– Ar fi posibila o asemenea rasturnare de situatie?


– Ce sa spun? Nu pot sa speculez… Nu ma ocup de comisii, nu-i problema mea. Ajung in aceasta seara (aseara – n.r.) la Craiova, iar mâine (astazi – n.r.) merg in inspectie la Caracal. Daca ritmul lucrarilor este bun si constat ca pâna joia viitoare se va finaliza montarea scaunelor, voi face raport pentru ca stadionul sa fie licentiat pentru meciuri de Liga I. Mai departe, cei care organizeaza competitiile decid, adica LPF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII