30.5 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024

Ceva mai bine

Juvetii par sa se simta mult mai bine in „mandatul Fane Stoica“, greselile s-au diminuat, iar ofensiva a inceput sa „miste“. Pacat ca vârfurile nu au reusit sa depaseasca momentul nefast.


Majoritatea suporterilor olteni nu credeau ca favoritii pot sa plece cu mai mult de un punct de la Urziceni, nu pentru ca noua trupa a lui Dan Petrescu era de nebatut, ci mai degraba din pricina lacunelor din jocul Stiintei. Spre surprinderea multora, alb-albastrii au fost bine asezati in teren de Fane Stoica, au fost foarte prudenti in aparare si au „indraznit“ mai mult in faza ofensiva, fapt care s-a dovedit de bun augur in intâlnirea cu Unirea Urziceni.


Universitatea a izbutit sa-si treaca in cont toate cele trei puncte la capatul unui joc bun, fara prea multe veleitati fotbalistice, dar suficient de pragmatic si de incisiv cât sa-si atinga scopul.


„Mourinho“ a surprins prin asezarea tactica


Confruntându-se cu absenta lui Gabriel Velcovici, Stefan Stoica nu a avut prea multe variante la dispozitie pe banca de rezerve pentru postul de fundas stânga, fapt care l-a determinat sa-l retraga pe Rose de la mijlocul terenului. Acest lucru nu a dat prea multe roade in prima parte a jocului, pentru ca adversarul direct al jucatorului australian a fost Cornel Dobre, fotbalist recunoscut pentru tehnica si viteza sa. Din fericire, Dan Petrescu l-a retras pe Dobre in partea secunda a jocului, din pricina faptului ca fundasul Nicu Epaminonda incasase „galben“ la penaltiul obtinut de Baird si risca sa termine partida in zece oameni. Acest lucru s-a dovedit extrem de fericit pentru Rose, care nu a mai fost fugarit ca inainte si nici derutat de driblingurile lui Leandro si Pojer.


Din nou improvizatii


Deoarece nici banda stânga a atacului craiovean nu era acoperita, Fane Stoica a improvizat, mutându-l pe Mihai Dina de pe partea dreapta si a reusit sa dea peste cap planurile lui Dan Petrescu. De altfel, si aparitia lui Valerian Girla in primul unsprezece a surprins placut, incursiunile acestuia dovedindu-se extrem de utile in economia partidei.


Noua formula a lui „Mourinho“ nu l-a inclus pe Dragos Stavaru, care, in ciuda evolutiilor proaste ale juvetilor in partidele anterioare, a fost notat cu plus de fiecare data. Din schema a „sarit“ si Andrei Ionescu, introducerea acestuia pe final de meci, scuzabila de aceasta data de faptul ca „Micul Balaci“ trebuie sa fie apt pentru nationala lui Florin Cheran, i-a determinat pe fani sa creada ca tânarul mijlocas nu prea intra in vederile antrenorului.


Cu toate acestea, Fane Stoica a reusit sa-si treaca in cont prima victorie in calitate de principal in prima liga, singurul repros care i s-ar putea aduce noului tehnician fiind acela ca Universitatea joaca prea tactic. Rezultatul obtinut de alb-albastri la Urziceni a linistit, cel putin de moment, situatia din clasament a Universitatii, dar mai ales pe fanii olteni, care nu mai suportau gândul ca favoritii vor pierde din nou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII