10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au stabilit semifinalistii

S-au stabilit semifinalistii

In penultimul act al turneului de Mare Slem din SUA, Federer va juca in compania lui Davidenko, in timp ce Roddick il va intâlni pe Youzhny.


Elvetianul Roger Federer, numarul 1 mondial si favoritul turneului US Open, a obtinut calificarea in semifinalele competitiei. In sferturi, Federer l-a avut ca adversar pe reprezentantul gazdelor, James Blake, desemnat de organizatori cap de serie numarul 5, in fata caruia s-a impus in patru seturi, cu scorul de 7-6 (7), 6-0, 6-7 (9), 6-4.


Liderul ATP a pierdut pentru prima data un set la ultimul Mare Slem al anului si tot in premiera a pierdut un set in intâlnirile cu Blake, pe care il conduce la meciurile directe cu 5-0. Cei doi se mai intâlnisera in acest an de doua ori, de fiecare data in Statele Unite, la turneele de la Indian Wells si Miami.


Dupa partida de la US Open, Blake era multumit de jocul sau, in ciuda infrângerii suferite. „Federer si-a pastrat sângele rece. Dar eu sunt mândru de modul in care am luptat in acest meci. Am fost putin suparat dupa ce am pierdut al doilea set cu 6-0, dar mi-am revenit si l-am câstigat pe urmatorul. Este pentru prima data când câstig in fata lui un set si i-am demonstrat ca stiu sa joc. Cred ca sezonul 2006 a fost bun pentru mine“, a spus Blake, care a fost sustinut frenetic de public, intr-o atmosfera care semana mai mult cu cea de la un meci din NBA.


De altfel, in declaratiile sale de dupa meci, Federer a si amintit de atmosfera creata de public: „Ii inteleg pe spectatori ca s-au manifestat asa. Publicul a dorit sa-l incurajeze pe Blake sa relanseze meciul. Stiam la ce sa ma astept pentru ca si anul trecut la finala cu Agassi a fost la fel aici, dar acest lucru ma motiveaza“.


In semifinale, Federer va juca impotriva rusului Nikolai Davidenko, al saptelea favorit la turneul gazduit de arenele de la Flushing Meadows. Acesta l-a eliminat in sferturi pe germanul Tommy Haas (nr.14), la capatul unui meci spectaculos incheiat dupa cinci seturi, cu scorul de 4-6, 6-7 (3), 6-3, 6-4, 6-4 in favoarea rusului. Davidenko a reusit sa acceada in premiera in semifinale la US Open, cea mai buna performanta a sa la turneul de la New York fiind pâna acum o participare in turul al treilea.


Rusul a marturisit dupa meciul cu Haas ca nici el nu mai credea, dupa ce a pierdut primele doua seturi, ca va câstiga meciul: „In momentul in care eram condus la seturi cu 2-0, credeam ca voi pierde in trei seturi, mai ales pentru ca Haas servise foarte bine pâna atunci. Din fericire, am reusit sa câstig al treilea set si apoi nu am mai facut greselile de la inceputul partidei. Poate ca a fost ziua mea norocoasa“.


In cealalta semifinala a turneului de la US Open, se vor intâlni americanul Andy Roddick, al noualea favorit, si rusul Mikhail Youzhny.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS