10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu si Lobont vor juca impotriva lui Inter

Mutu si Lobont vor juca impotriva lui Inter

Calendarul editiei 2006/2007 a primei divizii a campionatului italian de fotbal s-a stabilit miercuri seara. Echipa românilor Adrian Mutu si Bogdan Lobont, AC Fiorentina, va intâlni in prima etapa, programata pe 9 si 10 septembrie, campioana en-titre, Internazionale Milano, partida urmând sa se dispute pe stadionul „Artemio Franchi“ din Florenta. Tot in prima runda se va disputa alta partida ce poate fi considerata derbi, cea dintre AC Milan si Lazio Roma.


In etapa inaugurala din Serie A, noua echipa a lui Paul Codrea, Siena, se va deplasa la Verona, pentru partida cu Chievo. In schimb, AS Roma, echipa la care este legitimat capitanul nationalei României, Cristian Chivu, va juca pe teren propriu cu Livorno.


Programat initial in ultimul week-end al lunii august, startul campionatului italian a fost amânat din cauza numeroaselor apeluri formulate de echipele penalizate de justitia sportiva italiana, ca urmare a implicarii lor in scandalul meciurilor trucate.


Patru echipe vor incepe editia 2006/2007 a Seriei A cu penalizare de puncte: Fiorentina (-19 puncte), Reggina (-15), Lazio Roma (-11) si AC Milan (-8). La startul campionatului nu se va alinia Juventus Torino, echipa retrogradata de justitia sportiva si careia i s-au retras si ultimele doua titluri de campioana (2005, 2006). „Bianconerii“ vor debuta in Serie B pe terenul formatiei Rimini.


Iata programul din etapa intâi a editiei 2006/2007 a primei ligi italiene: Torino – Parma, Atalanta – Ascoli, Sampdoria – Empoli, AS Roma – Livorno, Palermo – Reggina, AC Milan – Lazio Roma, Messina – Udinese, Fiorentina – Inter Milano, Chievo – Siena, Cagliari – Catania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS