12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJucatorii se dueleaza, presedintii se pupa

Jucatorii se dueleaza, presedintii se pupa

In timp ce Florentin Petre si Martin Petrov se „razboiesc“ in declaratii, presedintii României si Bulgariei, Traian Basescu, respectiv Gheorghi Pirvanov, au anuntat ca vor urmari impreuna meciul de la Constanta.


Razboiul psihologic declansat inaintea partidei România – Bulgaria s-a intetit dupa ce mijlocasul lui TSKA Sofia, Florentin Petre, a spus ca la meciul de mâine, de la Constanta, va „musca“ din adversari. Unul dintre starurile selectionatei lui Hristo Stoicikov, Martin Petrov, i-a dat replica lui Petre, opinând ca fotbalistii români vorbesc foarte mult in afara gazonului.


„E usor sa spui lucruri mari când te afli in afara gazonului, dar ii vom vedea noi de ce sunt in stare sâmbata (mâine – n.r.), la meci. Daca vom juca la valoarea noastra, vom câstiga fara probleme in fata românilor“, a spus Martin Petrov.


In timp ce jucatorii celor doua nationale se dueleaza de la distanta, presedintii României si Bulgariei, Traian Basescu, respectiv Gheorghi Pirvanov, au anuntat ca vor urmari impreuna, din tribunele arenei din Constanta, meciul de mâine. Cei doi presedinti sunt cunoscuti ca impatimiti ai fotbalului, Basescu fiind nelipsit de la partidele oficiale ale tricolorilor, in timp ce Pirvanov merge chiar si la antrenamentele nationalei tarii sale, el urmarind luni seara o sedinta de pregatire condusa de Hristo Stoicikov.


Paraschiv, inlocuit cu Margaritescu


Mijlocasul echipei Steaua, Sorin Paraschiv, a parasit cantonamentul echipei nationale, fiind inlocuit de selectionerul tricolorilor cu inchizatorul lui Dinamo, Andrei Margaritescu. Paraschiv a plecat acasa din cauza unei accidentari la coapsa, staff-ul medical al reprezentativei noastre dezvaluind ca musculatura jucatorului este suprasolicitata dupa debutul de sezon.


Dupa accidentarea lui Paraschiv si neconvocarea lui Dorinel Munteanu, Victor Piturca a fost nevoit sa apeleze la Margaritescu pentru a acoperi deficitul de mijlocasi la inchidere in perspectiva meciurilor cu Bulgaria si Albania.


Tricolorii au invins Farul II cu 8-0


Reprezentativa României a sustinut miercuri un meci amical in compania formatiei Farul II. Tricolorii au invins cu 8-0, dupa ce la pauza au condus cu 5-0, gratie golurilor marcate de Mutu (2), Rosu, Florentin Petre si Dica. Dupa pauza, Piturca a inlocuit noua jucatori, din echipa folosita in prima repriza ramânând pe teren doar Rosu si Codrea, care au fost si ei inlocuiti in minutul 70. Ultimele trei goluri ale nationalei au fost marcate de Ganea, Nicolita si Badoi.


Iata formula de inceput testata de selectionerul Victor Piturca: Lobont – Contra, Tamas, Chivu, Rat – Fl. Petre, Codrea, Rosu – Dica, Mutu – Marica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS