10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAdversar facil pentru Steaua

Adversar facil pentru Steaua

Ca si calificata in turul al treilea preliminar, echipa pregatita de Cosmin Olaroiu va trebui sa treaca de vicecampioana Belgiei, Standard Liege, pentru a accede in grupele Champions League.


Daca va trece de campioana Sloveniei, ND Gorica, Steaua Bucuresti va juca in trurul al treilea preliminar al Ligii Campionilor cu echipa belgiana Standard Liege, la care a evoluat atacantul român Marius Niculae. La tragerea la sorti efectuata ieri, la sediul UEFA, Steaua a fost cap de serie, evitând astfel confruntarea cu nume mari ale fotbalului european, precum AC Milan, Liverpool, Arsenal sau Valencia.


Meciul tur se va juca la Liege, in Belgia, pe 8 sau 9 august, iar returul se va disputa pe 22 sau pe 23 august, pe stadionul „National – Lia Manoliu“ din Bucuresti.


Printre vedetele echipei belgiene se numara Sergio Conceicao (fost fotbalist la Lazio si Inter) si Milan Rapajic (Perugia si Fenerbahce). Standard Liege a incheiat anul trecut pe pozitia secunda in campionatul belgian.


Steaua este deja cu un pas in turul trei preliminar dupa victoria, cu 2-0, obtinuta in deplasarea de la Nova Gorica. Echipa din Ghencea mai are de indeplinit o simpla formalitate pentru a juca in ultimul tur calificant pentru grupele Champions League, unde nici o echipa româneasca nu a mai ajuns de zece ani. Steaua a invins, in urma cu doi ani, pe Standard Liege, in Ghencea, cu scorul de 2-0, in cadrul grupelor Cupei UEFA.


Becali vrea adversari puternici


In stilu-i caracteristic, finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, a spus ca Steaua nu va avea probleme in dubla mansa cu Standard Liege.


„Trebuie sa ne mobilizam pentru ca nu se da nimeni la o parte sa dam noi goluri. Steaua e mult peste Standard Liege. Avem o experienta mult mai mare decât pâna acum“, a spus Becali.


Finantatorul gruparii din Ghencea a opinat ca pentru Steaua nu este o performanta calificarea in grupele Champions League, dând de inteles ca se asteapta ca echipa sa sa aiba un parcurs lung in cea mai importanta competitie fotbalistica europeana intercluburi.


„Nu e o mare performanta sa elimini Gorica si Standard Liege si sa te califici in grupe. Eu vreau sa ma bat cu echipele mari ale Europei“, a spus Becali.


Meciuri tari in turul 3


In turul al treilea preliminar se vor disputa câteva partide foarte echilibrate: AC Milan – Steaua Rosie Belgrad, Hamburg – Osasuna, Benfica – Austria Viena si Dinamo Kiev – Fenerbahce.


Iata programul complet al partidelor din turul trei preliminar al Ligi Campionilor care se vor disputa pe 8/9 august si 22/23 august: Sheriff / Spartak – Liberec, Sahtior – Hafnarfjordur / Legia, Zurich / Salzburg – Valencia, Levski / Sioni – Chievo, Hearts / Siroki Brijeg – AEK, TSKA Moscova – Djurgarden / Ruzomberok, AC Milan – Cork / Steaua Rosie, Galatasaray – Mlada Boleslav / Valerenga, Standard Liege – Gorica / Steaua, Austria Viena – Benfica, Ekranas / Dinamo Zagreb – Arsenal, Copenhaga / Mypa – Ajax, Hamburg – Osasuna, Metalurgs / Dinamo Kiev – Fenerbahce, Liverpool – Maccabi Haifa, Lille – Debrecen / Rabotniki

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS