5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPretentii exagerate

Pretentii exagerate

Amical


Pandurii – Universitatea 0-1


Stadion „Municipal“, spectatori 4.000.


A marcat: Rose ’32.


Pandurii: Iacob (’46, Pândaru) – Vaida (’46, Popete), Naicu (’75, Dâlbea), Bogoi, Dragomir (’46, Ursu (’75, Grecu) – Orac (’57, Vidakovic), Vranjkovic, Murdarea (’46, Luis Menu), I. Iordache (’57, Cristea) – Jovanovic (’46, Vintilescu), Zoicas (’62, A. Popescu). Antrenor: Eugen Neagoe.


Universitatea: Bornescu – Heath (’46, Gârla), D. Stoica, Mitchell, Velcovici – Dananae, Saceanu (’78, Gargalie), Piko (’65, Stavaru), Rose (’63, Stemat) – Baird (’82, Jaber), Dina (’56, A. Costea). Antrenor: Ovidiu Stinga.


Cartonase galbene: Dragomir, Vranjkovic / D. Stoica, Piko, Saceanu.


Au arbitrat: I. Pasarin – Gh. Danasel, L. Udrea.


Desi au invins, „studentii“ lui Ovidiu Stinga au dezamagit la Târgu Jiu in fata unei formatii Pandurii preocupata sa-si testeze jucatorii veniti in probe.


Pe o caldura insuportabila, Pandurii si Universitatea Craiova au impus amicalului un ritm numai bun de adormit spectatorii din tribunele Municipalului. Daca Eugen Neagoe a aliniat o formatie cu sapte jucatori noi care abia s-au gasit pe gazon, Ovidiu Stinga a incercat sa omogenizeze un unsprezece care peste câteva zile va debuta in Liga I. Condusi de Dorel Stoica, craiovenii au controlat jocul si si-au creat câteva situatii de gol gratie ezitarilor pe banda rulanta ale lui Naicu, nicidecum in urma combinatiilor. Dina a sutat departe de poarta, iar Baird a fost blocat in ultimul moment de Iacob. Pandurii a ripostat prin Ilie Iordache care nu a nimerit spatiul portii lui Bornescu dupa o faza frumoasa plecata de la Zoicas, un jucator care a impresionat. Rose a facut diferenta pe tabela de marcaj. Angajat de Baird pe „bulevardul“ Naicu, australianul a sutat plasat, la coltul lung, pe lânga Iacob. Nervii fotbalistilor s-au intins, Dragomir si Stoica transformând lupta fotbalistica in una pugilistica, ambii fiind avertizati. Pandurii a expediat inainte de intrarea la cabine unicul sut pe spatiul portii prin Zoicas, insa Bornescu a retinut.


Pândaru, campionul gafelor


Neagoe a schimbat jumatate de echipa la reluare si elevii sai au pus stapânire pe joc. Studentii au scazut ritmul, iar odata cu inlocuirile lui Stinga si valoarea primului unsprezece s-a diluat considerabil. Bornescu a avut emotii in minutul 61, dar Vintilescu a ratat din sase metri. Tot Vintilescu a ratat egalarea cu o lovitura de cap, centrarea venind de la Ursu (’64). Jaber a fost apreciat la Târgu Jiu, culegând aplauze odata cu intrarea in teren, iar Pândaru l-a exasperat pe Neagoe cu iesirile neinspirate. „A fost primul lui meci. Nu-i luati capul. Are nevoie de timp pentru ca este un portar de valoare“, l-a aparat antrenorul Vali David pe Pândaru. Spectatorii au parasit stadionul cu impresia ca ambele echipe au obiective prea indraznete fata de valoarea probata pe gazonul „Municipalului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS