10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLusitanii au innegurat iarasi Anglia

Lusitanii au innegurat iarasi Anglia

Anglia – Portugalia 0-0


(1-3 la loviturile


de departajare)


• Stadion „FIFA World Cup“ , Gelsenkirchen, spectatori: 52.000.


Anglia: Robinson – G. Neville, Terry, Ferdinand, A. Cole – Hargreaves, Beckham (’52, Lennon, 110, Carragher), Gerrard, Lampard, Joe Cole (’65, Crouch) – Rooney. Antrenor: Sven Goran Eriksson.


Portugalia: Ricardo – Miguel, F. Meira, Carvalho, Nuno Valente – Figo (’86, Postiga), Maniche, Petit, Tiago (’75, H. Viana), Cristiano Ronaldo, Pauleta (’63, Simao). Antrenor: Luis Felipe Scolari.


• Cartonase galbene: Terry, Hargreaves / Petit, Carvalho.


• Cartonas rosu: Rooney (’62).


• A arbitrat: Horacio Elizondo (Argentina).


 


La loviturile de departajare, portarul Ricardo a aparat trei dintre cele patru executate de jucatorii Albionului, contribuind astfel decisiv la o calificare istorica in semifinale pentru Portugalia.


Anglia si Portugalia sunt singurele echipe care au antrenori straini si care, dupa toate probabilitatile, dupa aceasta Cupa Mondiala, vor parasi cele doua nationale. Indiferent de rezultatul de aseara, suedezul Eriksson ar fi fost inlocuit. Calificarea portughezilor in semifinalele acestei editii a Cupei Mondiale, cu Felipe Scolari la cârma tehnica, l-a propulsat pe brazilian iarasi in atentia oficialilor federatiei engleze si nu numai. Aseara, Portugalia a eliminat, la loteria loviturilor de departajare, Anglia, asa cum s-a intâmplat si in sferturile CE din 2004, acel meci de la Lisabona (6-5, dupa loviturile de departajare, pentru Portugalia) fiind si ultima intâlnire oficiala desfasurata intre cele doua echipe. Partida de la Gelsenkirchen, desfasurata in conditii destul de improprii din cauza faptului ca stadionul a fost acoperit si s-a creat astfel un fel de sauna pe teren, a avut o istorie aparte, cu un moment crucial petrecut in minutul 62. Dupa ce cu un minut inainte, atacantul lui Manchester United a luftat in careul lusitanilor ca un incepator, in faza urmatoare a primit cartonasul rosu! A fost o faza destul de confuza si controversata, in care Rooney a impins un adversar, l-a si calcat, apoi a protestat, facându-l pe arbitrul argentinian Elizondo sa-l elimine, o decizie controversata si contestata de englezi. Si Anglia a continuat jocul in zece oameni, dar si fara Beckham in teren, vedeta lui Real Madrid fiind inlocuita imediat dupa inceperea reprizei a doua (’51), ca urmare a unei accidentari pricinuite de o lovitura de la Nuno Valente. Pâna in momentul accidentarii, capitanul englezilor insa nu a stralucit. Dupa aceste doua iesiri, foarte importante, din „decor“ (Beckham si Rooney), intâlnirea a devenit mai interesanta, destul de apriga din toate punctele de vedere. Anglia a rezistat aproape o ora in zece oameni, in timp ce Portugalia nu a putut sa valorifice omul in plus pe teren nici in cele doua reprize de prelungiri.


Ricardo a fost eroul meciului


Dupa 120 de minute de joc, terminate nedecis, 0-0, s-a trecut la loteria loviturilor de departajare. Evolutia scorului (Anglia- Portugalia) a fost urmatoarea: 0-1 (transforma Simao), 0-1 (Ricardo apara sutul lui Lampard), 0-1 (H. Viana trimite in bara), 1-1 (transforma Hargreaves), 1-1 (Petit trimite afara), 1-1 (apara Ricardo sutul lui Gerrard), 1-2 (transforma Postiga), 1-2 (apara Ricardo la Carragher) si 1-3 (transforma Cristiano Ronaldo) si in Portugalia incepe „dezmatul“. Aseara, portarul lui Sporting Lisabona, Ricardo, a fost considerat eroul acestor lovituri de departajare, Portugalia obtinând astfel o calificare istorica in semifinalele Cupei Mondiale. Tot Ricardo a fost in poarta Portugaliei si in meciul de la CE 2004 când, reamintesc, lusitanii au eliminat nationala Albionului tot la lovituri de departajare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS