5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSalih Jaber a revenit in Craiova ca libero!

Salih Jaber a revenit in Craiova ca libero!

In tara natala, atacantul Universitatii a jucat in câteva meciuri amicale in nordul Irakului, iar antrenorul selectionatei „strainilor“ l-a folosit pe Salih si ca libero. De vineri, irakianul se afla in Banie.

Intrucât pe 16 aprilie i-a expirat dreptul de sedere legala in România, fotbalistul irakian Salih Jaber Salih a parasit România, cu destinatia Irak, tara natala, apoi a ajuns in Siria, de unde vineri a revenit in Craiova. Acum are viza valabila trei luni. Situatia lui Salih este destul de neclara, desi el este acum sub contract cu Universitatea pâna in 2009, prelungirea acestuia facându-se la initiativa Universitatii, conform unei clauze contractuale.
In stagiunea 2005/2006, Salih a fost folosit in 16 partide oficiale, inscriind cinci goluri, dar in retur a avut unele probleme. Si acestea au aparut brusc, dupa ce Salih a avut „tupeul“ sa se adreseze Federatiei Române de Fotbal, pretinzând de la Universitatea Craiova achitarea unor rate restante, in valoare totala de 16.100 de dolari, aceasta problema fiind inca neclarificata definitiv.

Aksam: „Salih se va adresa la FIFA“

Despre asta, impresarul jucatorului, Aksam, a spus: „Comisia pentru Statutul Jucatorului a considerat, in mod eronat, ca neintemeiata solicitarea financiara a lui Salih, dar nu a cunoscut toate datele reale ale problemei. Astfel, contractul lui Salih nu este inregistrat la ITM si clubul nu a platit impozite, asigurari etc. Ca dovada este faptul ca ITM a sanctionat clubul SC UnivStiinta Fotbal Craiova SA (asa este denumirea din contractul lui Salih) cu 200 de milioane de lei vechi. Vom depune o cerere de revizuire a deciziei CSJ, deoarece Salih trebuie sa intre in posesia sumelor restante“. In iarna, Salih n-a facut deplasarea in Cipru, apoi a invocat unele probleme de sanatate, contestate de oficialii Universitatii, fiind chiar si ridiculizat, prin declaratii destul de belicoase, iar impresarul jucatorului a spus ca Salih va sesiza FIFA despre unele declaratii discriminatorii. La FRF au continuat procesele lui Salih si ale impresarului Aksam, devenit „persona non grata“ in ochii finantatorului si conducatorilor Universitatii. Salih a cerut sa devina jucator liber de contract, s-a inscris in Asociatia Fotbalistilor Români, iar intre timp clubul, printr-o clauza contractuala, i-a prelungit contractul pâna in 2009. Aksam a spus: „Salih nu ar fi dorit prelungirea pâna in 2009 deoarece primul contract cu Universitatea nu a fost respectat. La ultimul recurs, comisia de specialitate a federatiei a dat termen Universitatii sa-mi prezinte mie, ca impresar legal al lui Salih, toate documentele necesare pentru ca sa-i obtin jucatorului irakian permisul pentru incadrarea in munca in România. Termenul este 1 septembrie. Astfel, clubul trebuie sa-mi prezinte, printre altele, certificatul de atestare fiscala emis de administratia Finantelor Publice Dolj in raza careia angajatorul lui Salih isi are sediul social, certificat care sa ateste achitarea de catre Universitatea la zi a obligatiilor catre bugetul public.
Daca acest certificat nu va fi obtinut de Universitatea, Salih devine jucator liber“.

Salih s-a antrenat si a jucat in Irak

Conform declaratiilor impresarului Aksam, Salih s-a antrenat in Irak, iar acum se va pregati singur in Craiova si pe 19 iunie se va prezenta la reunirea lotului. „Salih este foarte bucuros ca Universitatea a repromovat in Divizia A, el având o contributie importanta in turul campionatului. In Irak, unde a petrecut 20 de zile, Salih a si jucat, in mai, in patru meciuri amicale la un turneu desfasurat in nordul Irakului, cu participarea unei selectionate a jucatorilor irakieni care evolueaza in afara Irakului si a câtorva echipe locale din prima liga. El a fost folosit la acest turneu ca atacant, dar si ca libero!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII