5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNordicii se gândesc la optimi

Nordicii se gândesc la optimi

Nationala Suediei debuteaza astazi la Cupa Mondiala intr-un meci impotriva echipei considerate outsidera grupei, dar nordicii nu privesc de sus confruntarea cu „exotica“ Trinidad Tobago. Au si acum in minte experienta nefasta din 1990, când au fost invinsi de necunoscuta Costa Rica (2-1), insa se gândesc si la ultimele turnee finale la care au participat, cel din 1994, când au obtinut bronzul, si cel din 2002, când au câstigat grupa, in fata Angliei, Argentinei si Nigeriei.


Punctul forte al suedezilor este atacul, format din „juventinul“ Ibrahimovic si „barcelonezul“ Larsson, pe care selectionerul Lagerback se bazeaza in incercarea de a ajunge in optimi, trei puncte obtinute astazi constituind un prim pas in atingerea acestui obiectiv.


In tabara adversa, vedeta nationalei pregatite de olandezul Leo Beenhakker ramâne Dwight Yorke, atacantul de 35 de ani care evolueaza in prezent in Australia, la FC Sydney, dar care are un palmares impresionant in spate pe când juca la Manchester United. Alte nume din selectionata statului Trinidad Tobago, in premiera la CM, sunt portarul lui West Ham, Shaka Hislop, si fundasul lui Glasgow, Andrews, insa majoritatea jucatorilor din lot evolueaza la echipe din Marea Britanie.


Isaksson va rata primul meci


Portarul titular al nationalei Suediei, Andreas Isaksson, va rata primul meci de la Mondiale dupa ce a suferit o usoara comotie la antrenamentul de ieri, in urma unei lovituri primite in fata, la o minge expediata de coechipierul sau Kim Kallstrom, cu care este coleg si la Rennes, fosta echipa a lui Bölöni. „A primit o minge in fata si a cazut pe gazon. Va trebuie sa ia o pauza de câteva zile“, a precizat Anders Vallentin, medicul nationalei Suediei.


Tehnicianul Lars Lagerback nu s-a decis inca pe cine va miza intre buturi, in confruntarea cu Trinidad Tobago, insa, cel mai probabil, il va folosi pe portarul lui Viborg John Alvbage, care are la activ o singura selectie in nationala. Cealalta varianta ar fi „veteranul“ Rami Shaaban, jucator mult mai bine legat decât Alvbage, dar care nu a apucat sa debuteze la reprezentativa Suediei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS