5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu si Piturca se vor impaca

Mutu si Piturca se vor impaca

Directorul Comisiei de relatii internationale din cadrul Federatiei Române de Fotbal, Florin Prunea, sustine ca selectionerul tricolorilor si „Briliantul“ isi vor da mâna in curând.


Reprezentativa de fotbal a României a revenit luni in tara, dupa ce a participat la un turneu amical in Statele Unite, unde a inregistrat o infrângere, o victorie si un meci nul: 0-2 cu Uruguay, 2-0 cu Irlanda de Nord si 0-0 cu Columbia. Din pacate, la meciul cu Irlanda de Nord, cel mai bun jucator al tricolorilor, Adrian Mutu, a avut un conflict cu selectionerul Victor Piturca, antrenorul hotarând sa nu-l mai includa pe „Briliant“ in lotul pentru partida cu Columbia.


Prunea indeamna la calm


Directorul Comisiei de relatii internationale din cadrul Federatiei Române de Fotbal, Florin Prunea, considera ca nu trebuie data o amploare prea mare conflictului dintre Mutu si Piturca. „Nu este prima si nici ultima data când un jucator lipseste de la echipa nationala. In mod sigur, sunt momente când esti pe teren si vrei sa dai totul din tine, dar, din pacate, nu iese asa cum iti doresti. Mai sunt si momente când nu te poti controla. Dar cred ca este un episod minor, care nu il caracterizeaza pe Adi Mutu. Incidentul dintre cei doi trebuie solutionat de Victor Piturca si de Adrian Mutu“, considera Florin Prunea.


Reprezentantul FRF a apreciat ca acest incident nu are dimensiunea episodului trecut dintre Victor Piturca si Mirel Radoi, terminat cu excluderea stelistului din lotul nationalei.


„Nu este cazul sa se ajunga ca in situatia lui Radoi. Chiar nu este cazul. Nu exista nationala fara Mutu“, a spus Prunea.


Rapidistii sunt alaturi de Mutu


Privind situatia lui Mutu, atacantul rapidist Mugurel Buga a spus: „Adrian Mutu este capitanul echipei nationale, speram sa il avem alaturi de noi si in continuare. Eu zic ca va fi iertat. Nu stiu efectiv ce s-a intâmplat pe terenul de joc“.


La rândul sau, portarul Danut Coman considera ca Adrian Mutu nu poate deveni un nou „caz Radoi“: „A fost greu fara el in meciul cu Columbia, dar nu se pune problema sa nu mai fie chemat la nationala“.


Adrian Mutu este, in opinia atacantului Daniel Niculae, o „supervaloare“. „Mutu a fost la nationala. In ultimul meci a lipsit, dar si in al doilea selectionerul a ales sa schimbe echipa. Asta a fost tactica. Nu stiu ce s-a intâmplat. Mutu este o supervaloare si nationala are nevoie de el“, a opinat Niculae.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS