18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportToate drumurile duc la Paris

Toate drumurile duc la Paris

Arsenal – Villarreal 1-0


• Stadion „Highbury“, spectatori: 35.438


• A marcat: Toure ‘41


Arsenal: Lehmann – Eboue, Toure, Senderos, Flamini – Ljungberg (‘80, Van Persie), Hleb (‘80, Bergkamp), Gilberto, Fabregas, Pires – Henry. Antrenor: Arsene Wenger.


Villarreal: Barbosa – Javi Venta, Arzo, Alvarez, Arruabarrena – Sorin (‘72, Josico), Senna, Tacchinardi, Riquelme – Jose Mari (‘55, Franco), Forlan (‘90, Calleja). Antrenor: Manuel Pellegrini.


• Cartonase galbene: Arzo, Riquelme, Tacchinardi, Franco, Alvarez.


• A arbitrat: Conrad Plautz (Austria).


Trupa lui Wenger si-a creat multe ocazii de gol, insa a fructificat doar una, indeajuns pentru a spera la calificarea in premiera in ultimul act al celei mai puternice competitii europene intercluburi.


Batrânul stadion „Highbury“ a gazduit miercuri seara pentru ultima data un meci european al lui Arsenal, londonezii urmând sa se mute din sezonul viitor pe alta arena, mai moderna. Si le-a purtat noroc si de aceasta data „tunarilor“, care s-au impus cu 1-0 in duelul cu Villarreal, rezultat ce le da sperante pentru o calificare istorica in finala Ligii Campionilor.


A fost al noualea meci fara gol primit sustinut de Arsenal in aceasta competitie, grupare care a stabilit un record in materie. Lehmann nu a mai fost invins de 829 de minute, iar englezii (impropriu spus, pentru ca in formatie nu se afla nici un jucator autohton), pentru care calificarea in semifinale era deja o performanta unica in istoria clubului, se gândesc la ultimul act al Ligii. O finala care poate fi atinsa cu o echipa formata in mare parte din niste pusti, pe care Arsene Wenger i-a adunat cum numai el stie si i-a grupat in jurul lui Thierry Henry, chiar daca returul de pe „El Madrigal“ nu se anunta usor.


Gazdele au ratat o multime de ocazii


In fata unei echipe spaniole care s-a aparat grupat, dar a contraatacat destul de periculos, „tunarii“ si-au creat multe ocazii de gol, majoritatea pornite din piciorul lui Henry, insa plasa rezervei Barbosa nu s-a scuturat decât o data. Francezul a inventat o pasa catre bielorusul Hleb, acesta a trimis in fata portii, de unde fundasul Kolo Toure a luat fata adversarilor si a marcat cel mai important gol din cariera sa, cum avea sa declare la final.


Cel mai interesant moment al jocului a fost insa aparitia pe teren a unei sprintene veverite, care a alergat pe unde a vrut pâna a parasit gazonul in aplauzele asistentei amuzate.


Arsenal a inceput in forta meciul si a pus in pericol poarta spaniolilor dupa numai patru minute, când Toure a trimis cu capul putin pe lânga bara, fiind imitat de Gilberto si Senderos, câteva minute mai târziu. Villarreal a trimis primul sut pe poarta in minutul 24, prin Riquelme, care a incercat vigilenta lui Lehmann din lovitura libera, germanul retinând balonul in doi timpi.


Pe parcursul primei reprize, londonezii au dat impresia ca pot inscrie dintr-un moment in altul, dar si ibericii au fost periculosi, Jose Mari fiind la un pas sa loveasca decisiv. A facut-o insa Toure, cu patru minute inainte de pauza.


Spaniolilor li s-a refuzat un penalti


In ultimul minut al primei reprize, Villarreal a solicitat un penalti la un duel in careu intre Jose Mari si Gilberto, insa arbitrul austriac Conrad Plautz a lasat jocul sa continue, desi o astfel de decizie era acoperita de regulament. La reluare, jocul a semanat cu cel din prima parte, englezii atacând la fel de mult, dar fara rezultat de aceasta data. Henry, Gilberto, Toure si Bergkamp au fost aproape de 2-0, replica „submarinului galben“ venind doar de la mijlocasul Senna, al carui sut din afara careului a fost retinut cu greu de Lehmann.


O victorie meritata pentru Arsenal, care se afla la 90 de minute distanta de finala Ligii Campionilor, performanta la care „tunarii“ nici nu visau la inceputul aventurii europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS