5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRapid II, la un retur de desfiintare

Rapid II, la un retur de desfiintare

Rapid II, adversarul de mâine al Universitatii, este un club ce dateaza din 1947, cu un an inaintea infiintarii clubului oltean. Cea mai buna performanta a alb-visiniilor este clasarea pe locul III in seria a II-a a Diviziei B, editia 2001/2002, in timp ce in sezonul trecut s-au situat pe locul VI.


Dupa turul acestei editii, Rapid II se afla pe un loc retrogradabil, 12, cu 16 puncte si un golaveraj negativ, 15-30.


De altfel, cinci echipe din Bucuresti se afla pe locuri retrogradabile in B2: Rapid II, Dinamo II, Inter Gaz si Juventus. In primele sase etape ale turului, Rapid II a suferit cinci infrângeri care au dus echipa din strada Veseliei in subsolul clasamentului. Satelitul Rapidului, fosta Electromagnetica, are sediul pe strada Veseliei, dar dupa acest tur le-a disparut veselia, aflându-se pe un loc retrogradabil. Ei au inceput campionatul cu cuplul de antrenori Marius Sumudica – Marius Oprea, iar acum ataca returul cu trei tehnicieni: Victor Ene, principal, Marius Oprea, secund, iar Mihai Stoica este director tehnic.


„Nu mai exista favoriti!“


Rapidistii pleaca astazi din Bucuresti spre Craiova si vor innopta la Slatina, ajungând la stadionul „Ion Oblemenco“ mâine, in ziua jocului cu liderul din B2. Despre meci, directorul tehnic al Rapidistilor, Mihai Stoica, a declarat ieri: „Ca sa intelegeti ce vreau sa spun, ar trebui sa reamintesc suporterilor despre polemica de acum câtiva ani in legatura cu echipele satelit care pot arbitra promovarea. In acest sens, aceste formatii-satelit merg la unele meciuri cu jucatori din lotul echipei mari, iar la altele nu. Ei, Rapid II nu a facut niciodata asa ceva. Daca va amintiti, in campionatul trecut am incurcat pe cine am putut. Acum va raspund la intrebarea propriu-zisa: Rapid II vine la Craiova pentru a-si juca sansele. Suntem intr-o situatie critica, la retrogradare, asa ca in acest retur avem mare nevoie de puncte. Sigur, Universitatea este o echipa buna, se afla pe primul loc, joaca acasa, dar fotbalul este uneori imprevizibil. Teoretic, Rapid II pare sa aiba sanse mici in fata Craiovei, dar de ce sa nu speram? Nu mai exista favoriti! Nu vedeti ce se intâmpla la nivel inalt?“.


Oficialii din Giulesti au lasat sa se inteleaga ca daca satelitul nu se salveaza de la retrogradare, ar putea fi desfiintat. Chestionat asupra acestei probleme, Mihai Stoica a precizat: „Nu cunosc amanunte, dar stiu ca exista presiuni asupra echipei a doua. Trebuie sa se salveze de la retrogradare. Daca nu, probabil ca se va lua in discutie si oportunitatea mentinerii satelitului, adica se va analiza daca produce pe cât consuma?!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS