17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNe pregatim de baraj

Ne pregatim de baraj

Pentru a se mentine in elita tenisului mondial, tricolorii trebuie sa depaseasca, la toamna, una dintre echipele eliminate in aceasta faza a competitiei.


Minunea la care românii sperau in confruntarea cu SUA din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis nu s-a produs. Americanii au profitat de terenul propriu, dar si de valoarea superioara a jucatorilor si s-au calificat in sferturile competitiei, unde vor intâlni echipa statului Chile. Scorul final a fost 4-1, insa ultimul meci a fost doar de palmares.


Pe arena din California, România a condus cu 1-0, dupa ce Pavel l-a invins pe Roddick in cinci seturi, dar Blake a egalat, depasindu-l clar pe Hanescu in trei seturi. La dublu, tandemul Hanescu / Tecau nu a jucat dect un set in fata fratilor Bryan, pierdut cu 6-2, primul suferind o accidentare care nu i-a mai permis sa continue meciul.


Punctul victorios al americanilor a fost adus duminica noapte de Andy Roddick, numarul 3 mondial, având nevoie de 100 de minute pentru a se impune in fata lui Razvan Sabau, inlocuitorul lui Victor Hanescu, cel mai bine clasat tenisman român putând fi recuperat.


Sabau regreta ca nu a putut mai mult


Debutul primului set a fost unul de tatonare, cei doi jucatori neintâlnindu-se pâna acum la vreun turneu ATP. Americanul a izbutit primul break in ghemul trei, apoi s-a distantat la 3-1, prin trei asi consecutivi. Razvan a tinut insa aproape (3-2) si chiar putea sa revina in meci. Nu a reusit, si Roddick a câstigat primul act cu 6-3.


Americanul a afisat un tonus mult mai bun decât cu doua zile in urma, când a vomitat inainte de setul patru, pierdut in fata lui Pavel, si si-a pus in evidenta principala sa arma, serviciul, reusind in total 17 asi, fata de unul al românului. Sabau l-a uluit insa cu câteva scurte la care Roddick nici nu se mai forta sa ajunga si cu unele passing-uri in cros, care au stârnit aplauze in tribune. Nu a fost insa de ajuns, el inregistrând noua duble greseli.


Andy si-a continuat seria de puncte si in setul urmator, detasându-se la 4-2. Atunci, românul a avut trei sanse de a câstiga pe serviciul adversarului, concretizând-o pe ultima. Roddick s-a impus insa cu 6-3, iar ultimul set l-a câstigat cu 6-2, incheindu-l cu doi asi care au depasit 220 km/h.


„Imi doresc sa fi facut mai mult decât am reusit, pentru ca Andy Roddick nu a evoluat la capacitatea sa maxima. A avut o tactica diferita fata de ceea ce joaca de obicei. A fost foarte defensiv si a jucat foarte mult de pe fundul terenului, iar eu asteptam sa ma atace“, a declarat dupa meci Razvan Sabau, numarul 112 mondial.


Spania, cel mai periculos adversar


Ultimul joc al intâlnirii nu a mai contat decât pentru palmares, el disputându-se dupa criteriul cel mai bun din trei seturi. Capitanul echipei României, Florin Segarceanu, a decis sa nu-l mai foloseasca pe Pavel si sa-l trimita in teren pe mezinul delegatiei, Horia Tecau. Acesta l-a avut ca adversar pe James Blake, numarul 20 mondial, de care s-a tinut cât a putut, in special in setul secund. Diferenta de 400 de locuri dintre cei doi si-a spus insa cuvântul, americanul impunându-se cu 6-1, 7-5, in timp ce despre Tecau se poate spune ca a câstigat la capitolul experienta.


Infrângerea din fata Statelor Unite a trimis România in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis, programat in toamna. Dintre adversarii tricolorilor, cea mai periculoasa este echipa Spaniei, invinsa in primul tur de Belarus. In rest, Hanescu, Pavel si compania ar mai putea da piept in aceasta faza cu Austria, Suedia, Elvetia, Germania, Olanda sau Slovacia.


In schimb, in sferturile de finala ale Cupei Davis, programate in perioada 7-9 aprilie, se vor mai disputa partidele Croatia – Argentina, Australia – Belarus si Franta – Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS