25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFane Stoica semneaza astazi cu Omonia Nicosia

Fane Stoica semneaza astazi cu Omonia Nicosia

Fostului secund al lui Protasov la Steaua, Stefan Stoica (foto), i s-a propus o functie tehnica la Universitatea Craiova, dar Fane pleaca astazi in Cipru, fiind solicitat de Ioan Andone ca secund la Omonia Nicosia. La inceputul anilor ’90, la aceasta echipa a jucat Eugen Neagoe.


– Astazi (ieri – n.r.) esti un sfânt… La multi ani, Fane Stoica!


– Multumesc. Ce fac? Sunt in Craiova, dar iarasi imi fac bagajele. Mâine (astazi – n.r.) plec in Cipru cu Ioan Andone, la Omonia Nicosia. Voi fi antrenor secund. Este dorinta lui Andone.


– Si noi credeam ca ajungi la Universitatea…


– As vrea sa lamuresc lucrurile in privinta aceasta, a venirii lui Stoica la Universitatea, probabilitate consemnata in presa. Am avut o discutie doar cu Silvian Cristescu, nu si cu domnul Adrian Mititelu. Am primit astfel o propunere din partea Universitatii.


– Anume?


– Am inteles ca as fi fost dorit ca antrenor principal la echipa a doua, cea din Divizia C, Primavara Craiova, si totodata antrenor secund la echipa mare, cea din divizia B. Desi, in principiu, m-ar fi interesat o asemenea functie la Universitatea, n-am dat un raspuns final imediat… Am stat putin pe gânduri.


„De la Steaua la Universitatea mi s-a parut o cadere“


– De ce?


– N-as vrea sa supar pe nimeni de la Universitatea. Totusi, sa plec de la Steaua, echipa calificata de Protasov si Stoica in „primavara“ Cupei UEFA, la o formatie de liga a treia, mi s-a parut un fel de cadere. Cum sa spun, coborâm prea mult dintr-o data! Repet, pentru mine Universitatea inseamna foarte mult, dar… Exista un „dar“ care m-a pus pe gânduri. Trebuie sa recunosc ca de mult timp mi-am propus sa ajung la Universitatea, la fosta mea dragoste. Am crezut ca asta se va implini in 2006. N-a fost sa fie acum! M-a dorit Andone la Omonia Nicosia si, cum spuneam, plec mâine (astazi – n.r.), impreuna cu dumnealui, sa semnez contractul cu echipa cipriota. Este vorba de un contract pe cinci luni cu optiune de prelungire pe inca un an. Omonia, cea mai cunoscuta si titrata formatie din Cipru, este acum pe locul trei in campionat, in prezent competitia fiind intrerupta de pe 18 decembrie pâna pe 7-8 ianuarie. Pe primul loc se afla Apolon Limasol. Ce sa mai zic? Sunt blestemat sa stau numai prin strainatate.


– Ce zici de Universitatea?


– In primul si in primul rând imi pare foarte rau ca se afla in Divizia B… Mie inca nu-mi vine sa cred ca este adevarat! Daca cu ani in urma cineva imi spunea ca Universitatea ar putea retrograda, ziceam ca-i nebun, ca nu-i in toate mintile… Ei, uite, s-a intâmplat nenorocirea! Acum trebuie luat totul de la capat. Daca veneam la Universitatea, asa cum se prefigura la un moment dat, veneam pentru a readuce la aceasta echipa caracter oltenesc, ca sa-i zicem asa. Sa facem o târa de nerv! Am luat-o iarasi la vale… Din nou se iau jucatori din alte zone, din Arabia, Australia… Or fi buni, dar la Universitatea Craiova trebuie altceva. Nu suntem in stare sa crestem 20 de copii pursânge olteni? Sa facem ceva, sa readucem la Universitatea mentalitatea de invingator a olteanului.


„Stefan Crisan si cu mine o sa revenim la Universitatea“


– Am o curiozitate: ce mai face cumnatul tau, Stefan Crisan?


– A fost prin Craiova… Dupa cum stiti, el s-a stabilit de multi ani in Germania, iar pâna zilele trecute a fost antrenor la o echipa germana din liga a patra si isi va continua munca de tehnician tot in Germania. Am vorbit cu el despre Universitatea si ne-am propus ca intr-o buna zi sa ajungem iarasi impreuna la Craiova.


– Si sa batem pe Steaua, asa cum, pe vremuri, ati facut-o voi, ca jucatori la Universitatea!


– De ce nu?! Vreau sa mai fac o precizare: am fost magulit de faptul ca Universitatea s-a gândit la mine, iar patronul Mititelu mi-a oferit si un contract destul de bun, adica a vrut sa fie o chestie serioasa. Am zis ca pentru unii inca nu a venit vremea sa ajunga la Universitatea. Sa ne mai coacem putin si o sa venim si acasa!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII