12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportArmel petrece Sarbatorile de iarna pe plaja

Armel petrece Sarbatorile de iarna pe plaja

Transferat in vara de la divizionara B International Pitesti, atacantul african Armel Disney este, alaturi de Iulian Stefan, singurul fotbalist care s-a aflat pe gazon la toate meciurile echipei Pandurii in turul campionatului. De multe ori ridiculizat de spectatori pentru numele sau imprumutat din desenele animate americane, internationalul congolez si-a vazut de treaba si s-a impus in primul unsprezece al gruparii gorjene. Cifrele il recomanda drept cel mai valoros „pandur“ din Divizia A, Armel Disney fiind cel mai bun marcator si pasator al echipei. Armel isi petrece Sarbatorile de iarna in Congo, alaturi de cei 13 frati, noaptea dintre ani fiind un motiv de reunire a numeroasei familii.


– Ai petrecut in cei trei ani de când ai venit in România Sarbatorile de iarna aici?


– Am avut ocazia sa asist la traditiile de aici si m-au impresionat. Am ramas in tara, la Pitesti, intr-un an, si am vazut si cum se taie porcul. La noi nu exista astfel de obiceiuri, dar se sarbatoreste Craciunul si trecerea in noul an.


– Dar acolo cum petreci de Sarbatori?


– De regula, in perioada aceasta a anului, in Congo este cald, asa ca iesim la un gratar cu familia sau chiar mergem la plaja. Important este ca reusim sa ne mai adunam cu totii acasa pentru ca asta se intâmpla foarte rar. Eu am inca 13 frati pe care ii vad de multe ori o singura data pe an, pentru ca nu am ocazia sa ajung acasa. Anul acesta am fost doar pentru actiunile echipei nationale si am avut noroc pentru ca, fiind calificarea pentru Mondiale, am avut mai multe partide. Dar si atunci am stat mai mult in cantonament si nu am avut timp sa imi vad familia. Asta ar fi o asemanare cu Sarbatorile de aici pentru ca ne adunam cu totii acasa. Alta ar fi ca la trecerea in noul an iesim pe strazi, tot cum am vazut si in România, sau mergem sa sarbatorim la restaurant. Si acolo se impodobesc cladirile de sarbatoare si sunt beculete colorate pe strazi, doar ca nu in brazi, ci in palmieri.


„Mi-as dori sa ajung golgheterul României“


– Le-ai povestit fratilor tai de zapada de aici?


– Da. Multi dintre ei nu stiu ce e, dar au vazut in fotografii. Mie nu imi place zapada, asa ca nu imi va lipsi. Când am avut ocazia prima data sa ma antrenez pe zapada mi-a fost foarte frig. Si acum când vine frigul cer permisiunea antrenorilor sa vin cu mânusi si caciula la antrenamente.


– Ce-ti doresti in noul an?


– Sa ajung si chiar sa depasesc cota de zece goluri pe care am promis ca le voi marca la Pandurii. Mi-as dori sa ajung golgheterul României pentru a ma putea transfera mai usor la echipa mea favorita, Olympique Marseille.


Armel, cel mai bun pasator


Atacantul african al „pandurilor“, Armel Disney, este principalul om de gol al echipei din Târgu Jiu, cu patru reusite in turul campionatului, dar si cel mai bun pasator, cu trei pase de gol. Armel este urmat in clasamentul pasatorilor de Iulian Stefan, cu doua pase. Congolezul nu este multumit de performantele sale sub tricoul gruparii gorjene, fiind convins ca Pandurii va ramâne in primul esalon. „Imi reprosez ca am ratat ocazii in meciurile in care echipa nu a câstigat. Au fost partide când nu am avut noroc si de asta cred ca toate cele 13 puncte obtinute in tur sunt putine. Sunt convins ca nu vom retrograda“, a declarat Armel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS