26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVigo i-a luat locul lui Andone

Vigo i-a luat locul lui Andone

Ioan Becali s-a dovedit mai influent decât Nicolae Badea si a reusit sa-l schimbe pe tehnicianul care a antrenat „câinii“ in ultimii trei ani.


De vineri seara, Dinamo are alt antrenor, in persoana spaniolului Esteban Vigo, fost secund al lui Alesanco in perioada când acesta a pregatit Universitatea Craiova si FC National. Dupa aproape trei ani pe banca tehnica a „câinilor rosii“, Ioan Andone (foto) a fost trimis la plimbare de presedintele executiv Ioan Becali, care si-a adus un antrenor pe placul sau. „S-a convenit de comun acord incetarea contractului de munca al lui Ioan Andone. Nu a fost platita nici o compensatie financiara tehnicianului“, a fost explicatia presedintelui CA de la Dinamo, Nicolae Badea, care a mai tinut sa precizeze ca „plecarea lui Andone nu este o infrângere pentru mine“, stiut fiind faptul ca nu se afla in relatii tocmai cordiale cu fratii Becali.


Ioan Becali a anuntat ca Esteban Vigo va semna cu Dinamo un contract pe cinci luni, cu posibilitate de prelungire pe doi ani, iar unul dintre secunzii sai va fi Urbano Ortega, fost jucator la FC Barcelona. Noua conducere tehnica a „câinilor“ va avea ca obiectiv câstigarea campionatului in acest sezon si accederea in grupele Ligii Campionilor in sezonul viitor. Fostul impresar a mai afirmat ca Vigo este cel care l-a format pe mijlocasul Lionel Messi, mare speranta a fotbalului argentinian si a echipei blaugrana, si ca inainte de a se opri la tehnicianul spaniol a mai negociat cu antrenori cunoscuti din Columbia (printre care si Francisco Maturana), Olanda si Italia.


Andone va semna cu Omonia Nicosia


Ioan Andone a afirmat ca tensiunile din ultima perioada au dus la decizia de a-si rezilia contractul cu gruparea din Soseaua Stefan cel Mare: „As fi dorit sa continuu, dar relatiile si toate tensiunile din aceasta toamna si-au pus amprenta asupra deciziei mele. Daca nu am mai avut sustinerea actionarilor, era ceva normal“. Andone a negat ca ar fi câstigat sume mari in urma contractului semnat cu Dinamo, mentionând ca a primit 130.000 de dolari, si nu 150.000 de dolari cum se vehicula.


Totodata, fostul tehnician al „câinilor rosii“ a precizat ca a fost contactat de oficialii gruparii cipriote Omonia Nicosia (pe care Dinamo a eliminat-o in acest an din Cupa UEFA, dupa 3-1 la Bucuresti si 1-2 la Nicosia), acestia oferindu-i aproximativ 200.000 de dolari pe sezon. „Falcosul“ a anuntat ca si-a dat acordul telefonic pentru a prelua echipa din Insula Afroditei, astazi urmând sa plece in Cipru pentru a semna contractul, care va fi pe cinci luni, cu drept de prelungire pe inca un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS