13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, locul IV la Jocurile Francofoniei

România, locul IV la Jocurile Francofoniei

Craioveanca Ileana Brândusoiu a luat singura medalie de aur obtinuta de delegatia româna de atletism.


România s-a clasat pe locul patru la Jocurile Francofoniei din acest an, competitie care a ajuns la cea de-a sasea editie. Organizata la Niamey, in Niger, intrecerea a aliniat la start peste 50 de tari participante. România a concurat la box, baschet, judo, tenis de masa si atletism, la aceasta ultima ramura sportiva punctând decisiv. Delegatia de atletism a tarii noastre a fost condusa de Cristieana Cojocaru-Matei, de la CSM Craiova, si a avut in componenta 15 sportivi, dintre care cinci au fost chiar din Banie. In total, atletii români au obtinut o medalie de aur, patru de argint si patru de bronz. Atletii craioveni s-au ridicat la nivelul asteptarilor. Singurul loc intâi a fost câstigat de Ileana Brândusoiu in proba de disc. Mihaela Neacsu s-a clasat a doua la 800 m, iar Cosmin Sorescu a obtinut locul trei la aruncarea ciocanului. Foarte aproape de podium s-a mai aflat si Claudia Colita (5.000 m), care a ocupat pozitia a cincea, in timp ce Marius Ionescu, la aceeasi proba, nu a reusit decât un loc sapte, desi la plecarea spre Niger era foarte optimist.


Concurs de antrenament


„Rezultatul lui Marius Ionescu este bun daca avem in vedere ca a fost o proba la care au participat concurenti foarte puternici, iar pentru reprezentantii a trei tari, Maroc, Franta si Canada, acesta a fost un concurs de obiectiv. In plus, toate probele au fost programate, inexplicabil, la ora 16.00 si nu in nocturna, asa cum ne-am asteptat. Este foarte greu sa concurezi pe temperaturi care depasesc 40 de grade, in conditiile in care noi veneam de la temperaturi negative“, a explicat ieri Cristieana Cojocaru-Matei.


Aceasta considera ca, in ciuda conditiilor, care nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor, concursul de la Niamey a avut si parti bune: „Am vazut locurile in care nu mai fusesem, ne-am bronzat si, ce este mai important, sportivii români au facut o pregatire buna pentru competitiile oficiale care urmeaza“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS