20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Sper la al doilea sezon in Divizia A“

„Sper la al doilea sezon in Divizia A“

Principalul om de gol al „pandurilor“ in esalonul secund, Sorin Vintilescu, nu a mai impresionat in Divizia A, lovindu-se de decalajul mare de mentalitate si valoare dintre cele doua esaloane. Doua goluri cu semnificatie deosebita pentru gruparea din Târgu Jiu stau marturie celor 14 prezente ale lui „Soare“ pe prima scena fotbalistica.


Vintilescu are incredere in echipa ca nu va retrograda, oferind un procent generos pentru o nou promovata, 70 la suta. In opinia atacantului, antrenorul Viorel Hizo este vedeta echipei, judecând prin prisma experientei, in timp ce jucatorii sunt doar salahorii care trebuie sa adune punct cu punct pentru telul comun al gorjenilor, mentinerea in Divizia A.


– Cum ai caracteriza anul 2005?


– Este cel mai reusit an al carierei mele datorita faptului ca am realizat cea mai buna performanta de când joc fotbal, promovarea in Divizia A cu Pandurii. A fost cea mai mare bucurie pe care am putut sa o traim ca fotbalisti, iar faptul ca avem sanse sa ne realizam obiectivul, eu zic, facând o caracterizare generala, ca a fost un an foarte bun.


– Ai dat doua goluri in Divizia A, esti multumit?


– Normal ca nu sunt multumit, se putea mult mai mult. Ramân aceste doua goluri, sper ca in viitor sa fie mult mai multe.


– Care ar fi diferenta dintre Divizia B si Divizia A, daca exista?


– Dupa parerea mea este o diferenta foarte mare, de mentalitate, de valoare. Marturisesc ca nu ma asteptam ca diferenta sa fie asa de mare. Ma asteptam ca, valoric vorbind, cele doua esaloane sa fie mai apropiate, dar s-a demonstrat ca nu am avut dreptate.


– Ai dat noua goluri in turul sezonului trecut de Divizia B, iar acum doar doua. Asta ar fi diferenta?


– Se pare ca da. Pastrând proportiile si tinând cont de anumite lucruri, daca facem raportul, da, asta ar fi diferenta dintre echipele de Divizia A si B.


„Ne meritam locul in prima liga“


– Ce sanse are echipa Pandurii sa se salveze?


– In procente as zice ca in jur de 70 la suta.


– Locul 12 ocupat la finalul turului sau cele 13 puncte iti dau garantia asta?


– Nu as lua in calcul nici locul 12, nici punctele acumulate, ci spun acest lucru referindu-ma la jocul pe care l-am etalat in turul campionatului si la adversarii cu care suntem angrenati in lupta pentru retrogradare. Ca echipa, suntem peste Jiul Petrosani, peste Otelul Galati, peste Vaslui, peste Bacau. Valoric, consider ca la sfârsitul campionatului ne vom merita locul in Divizia A.


– Pandurii este o adevarata echipa sau traieste prin individualitati?


– Este o echipa. Din punctul meu de vedere, la Pandurii nu sunt vedete. Vedeta este colectivul, poate domnul Hizo, ca are cel mai bogat palmares dintre toti.


– Cu cine ai vrea sa fii coleg la Pandurii, in retur?


– In primul rând as vrea sa ramân coleg cu toti cu care am fost si pâna acum. Cine va veni nu hotarâm noi. Probabil, cu fotbalisti care au facut multe in cariera lor in tara.


„Stefan si Disney au fost cei mai buni“


– Care dintre colegii tai a ajutat cel mai mult echipa in tur?


– Stefan si Disney au fost cei mai constanti jucatori ai echipei. Spun asta nu pentru ca au evoluat in toate meciurile turului, ci datorita modului cum au jucat.


– E nevoie de mai multi straini la Pandurii?


– Pentru mine, coechipierii nu se impart in români si straini. Toti suntem colegi si nu ma intereseaza ce nationalitate au. Nu cred ca acesta e un criteriu valoric. Sa fie jucatori de valoare, nu conteaza originea.


– Ai dat primul gol in Divizia A pentru Pandurii si golul care a adus prima victorie. Cât inseamna pentru tine aceste lucruri?


– Cele doua reusite conteaza numai pentru statistica si pentru mine in plan sentimental. As fi vrut sa dau mai multe goluri care sa conteze matematic in clasament. Probabil ar fi ajutat mai mult echipa.


– Le promiti in retur aceste goluri?


– As vrea sa le promit si sa le si concretizez. Imi doresc enorm sa fie cât mai multe goluri si cât mai multe puncte pentru echipa.


– Ce doresti sa-ti aduca Mos Craciun?


– Imi doresc multa sanatate fiindca anul trecut, in timpul asta, am avut unele probleme si am vazut ca sanatatea ramâne pe primul plan in viata unui om. Doresc multa sanatate colegilor mei, colectivului tehnic si administrativ de la Pandurii si, nu in ultimul rând, pentru toti suporterii acestei echipe. Fie ca anul 2006 sa le aduca suporterilor si noua inceputul celui de-al doilea sezon in Divizia A cu Pandurii.


Impresionat de Pascovici


Cel mai tare fundas cu care s-a confruntat Vintilescu in turul Diviziei A a fost internationalul Cosmin Pascovici de la Farul Constanta. Ca echipe, Dinamo si Rapid i-au luat fata campioanei Steaua in preferintele gorjeanului, gruparea din Ghencea având totusi o scuza pentru prestatia modesta de la Târgu Jiu. „Ca individualitati, pe primul loc eu l-as pune pe Cosmin Pascovici, de la Farul Constanta, iar ca echipa m-a impresionat foarte mult forta de atac a lui Dinamo si organizarea Rapidului. Pe Steaua am prins-o inaintea unui meci capital pentru ea, returul cu Rosenborg, si cred ca nu a jucat la capacitate maxima la Târgu Jiu“, a afirmat Vintilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS