14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDina si golurile de „aur“

Dina si golurile de „aur“

Revenit dupa o accidentare serioasa, Mihai Dina nu numai ca a reusit sa-si faca loc in „unsprezecele“ Universitatii, ci a devenit unul dintre cei mai prolifici atacanti ai lui Stinga.


Dupa accidentarea serioasa suferita in sezonul precedent, pe când evolua la FC Caracal, Mihai Dina a revenit in „circuit“ cu speranta ca o sa reuseasca sa se impuna in formula de start a Universitatii, desi tija metalica din picior constituia un mare impediment. Taria de caracter de care a dat dovada fotbalistul de numai 20 de ani a fost rasplatita din plin de staff-ul tehnic, care i-a acordat foarte multa atentie, l-a propulsat in „unsprezecele“ de baza si nu a avut ce regreta.


Desi este mijlocas central de „meserie“, Mihai Dina, reprofilat pe postul de atacant, a izbutit sa-si treaca numele pe lista marcatorilor de patru ori, fiind golgheterul Universitatii in campionat, detronându-l pe Salih care, din cinci reusite, a bifat doua in Cupa României.


De la executii foarte bune, la ratari monumentale


Mihai Dina a asigurat ofensiva Universitatii in 17 dintre intâlnirile primei parti a campionatului, din 19 posibile, si asta pentru ca in disputele cu Minerul Motru (in campionat) si FC National (in Cupa României) a fost menajat. A fost unul dintre cei mai activi si periculosi fotbalisti ai Universitatii, dar si unul dintre ratangiii de clasa ai lui Stinga. Cea mai „neagra“ zi ai lui Dina a fost consumata in disputa de la Sibiu, acolo unde gruparea alb-albastra a remizat, la capatul unui joc modest, si din pricina lui. Cele trei-patru ocazii clare de gol de care a dispus atacantul craiovean i-au adus la exasperare atât pe cei 200 de fani prezenti la fata locului, cât si pe Ovidiu Stinga, care nu s-a sfiit sa-l blameze, inhibându-l si mai rau.


La polul opus s-a aflat in meciul cu FC Caracal, când a deschis scorul, cu Astra Ploiesti, fiind protagonistul recitalului alb-albastru, cu Inter Gaz, când a majorat avantajul Universitatii la doua goluri, sau când a dat lovitura decisiva in derbiul cu Petrolul Ploiesti. Acele evolutii aplaudabile au facut uitate toate momentele confuze ale lui Dina, care nu s-a ferit niciodata sa faca o mare risipa de efort.


Ramâne printre preferatii lui Stinga


Desi nu a fost multumit pe deplin de Mihai Dina, Ovidiu Stinga nu a renuntat la ideea ca elevul sau poate ajunge un mare fotbalist, si asta pentru ca a vazut la el destule calitati: o tehnica demna de invidiat, stiinta plasamentului, ambitie si capacitate de efort. „Olandezul“ a apreciat cel mai mult mentalitatea de luptator a lui Dina, fapt pentru care i-a facilitat o „excursie“ in „Tara lalelelor“ la inceputul anului viitor, pentru a se acomoda cu fotbalul mare. Prin pregatirea de care va beneficia la PSV Eindhoven, antrenorul Universitatii spera ca Mihai Dina sa-si amplifice increderea in propriile forte, pentru a-si dubla reusitele in returul campionatului, imprimându-i, in acest fel, mentalitatea de invingator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS