15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA doua putere a lumii!

A doua putere a lumii!

Tricolorele au devenit vicecampioane mondiale, egalând ultima mare performanta a handbalului feminin româneasc, realizata in urma cu 32 de ani, de la CM din Iugoslavia.


Parcursul extraordinar al nationalei feminine de handbal a României la CM din Rusia s-a oprit in finala. Tricolorele au suferit prima infrângere din competitie, 23-28 (12-17) in fata tarii gazda, si au ramas cu medalia de argint, ultima data câstigata in urma cu 32 de ani.


România a inceput in forta meciul si a condus cu 2-0 din primul minut, dar rusoaicele si-au intrat repede in mâna. Au egalat, s-au distantat la doua goluri diferenta si nu au mai putut fi ajunse pâna la finalul partidei. Rusia a fost, cu siguranta, cel mai dificil adversar pe care l-au intâlnit fetele noastre. De fapt, este greu de crezut ca, in acest moment, o echipa din lume ar putea tine piept rusoaicelor, un team complet, care stie sa marcheze din orice pozitie. Când o jucatoare precum Polenova, care masoara peste doi metri si depaseste 100 kg, rupe plasa de la zece metri, nu te poti opune infrângerii.


Blestemul barelor


Si, totusi, româncele au avut sansa lor, dar nu le-a surâs deloc norocul. La 7-4, Hutupan a parat o aruncare de la semicerc, dar, pe contraatac, Elisei a tintit transversala. In total, elevele lui Tadici au nimerit de cinci ori bara, in situatii-cheie, chiar si din aruncare de la sapte metri, in timp ce rusoaicele nu au iertat. Iar când au aruncat in bara, mingea le-a revenit si au reusit sa inscrie. In loc de doua goluri diferenta, au fost mereu patru, iar apoi cinci, sase si uneori sapte si chiar opt distanta fata de Rusia. Apararea gazdelor a functionat perfect, in primele 20 de minute tricolorele nereusind nici un gol de la noua metri.


In partea secunda au fost momente când România a avut doua jucatoare in plus, dar nici asa nu s-a putut apropia de adversare. Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat pe tabela pret de cinci minute (’49), 27-19, timp in care nu s-a marcat nici un gol. In final, a fost 28-23 pentru gazde, care au terminat Mondialul neinvinse.


Doua jucatoare române au fost insa alese in saptele ideal al turneului. Luminita Hutupan-Dinu a fost desemnata cel mai bun portar al campionatului mondial, in timp ce Valentina Elisei Ardean a fost considerata cea mai buna extrema stânga din lume.


Ungaria s-a ales cu bronzul


Finala mica a Campionatului Mondial din Rusia a fost câstigata de Ungaria, care s-a impus cu 27-24 (14-15) in fata Danemarcei. Cele doua invinse ale României au oferit un meci echilibrat, insa maghiarele au fost mai proaspete pe final. In meciul pentru locul cinci, Olanda a depasit Germania cu scorul de 28-26 (17-12).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU