12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA venit rândul Ungariei!

A venit rândul Ungariei!

Nationala feminina de handbal a României isi continua marsul triumfal de la Mondialele din Rusia, joi seara trecând si de tripla campioana olimpica Danemarca. Desi calificate, româncele si-au dorit victoria pentru a evita in semifinale o confruntare cu tara gazda, Rusia. Elevele lui Evgheni Trefilov invinsesera Ungaria cu scorul de 35-33, dupa un meci echilibrat in care au revenit pe final si sunt considerate principalele favorite la titlu, având in spate nu numai suporterii, ci, uneori, si arbitrii.


In mod surprinzator, oficialii danezi nu au dat impresia ca s-ar teme de Rusia, antrenorul Jan Pytlick preferând sa menajeze cele mai bune jucatoare ale echipei, Fruelund si Mortensen. Cu toate acestea, nordicele au inceput mai bine si in minutul 20 conduceau cu 10-7. Tricolorele si-au revenit spre finalul primei parti, Valentina Elisei fiind din nou de neoprit, iar Hutupan greu de invins. La pauza, România a condus cu 16-13, insa danezele au restabilit egalitatea in minutul 48, 24-24. Finalul a apartinut elevelor lui Tadici, care s-au desprins la patru goluri (29-25) cu patru minute inainte de final, iar nordicele nu au mai putut micsora diferenta, in ciuda apararii agresive.


In lupta cu vicecampioana mondiala


Tricolorele au ajuns in semifinale neinvinse si se vor lupta astazi cu Ungaria pentru un loc in ultimul act al competitiei. Nationala maghiara este una redutabila, vicecampioana mondiala, care are in lot multe individualitati, cum ar fi portarul Pallinger si centrul Gorbicz. Ungaria nu a pierdut la acest CM decât meciul cu Rusia, insa a remizat in grupa, 27-27 cu Slovenia. „Avem inca resurse. Speram ca dupa meciul cu Ungaria sa fim la fel de optimisti“, a afirmat tehnicianul nationalei României, Gheorghe Tadici. Partida cu Ungaria va avea loc astazi, de la ora 14.30 (TVR 2), cealalta semifinala, Rusia – Danemarca, fiind programata la ora 17.00. Finala mare a CM din Rusia se va disputa mâine, de la ora 16.00, iar finala mica de la ora 13.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS