16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRezerve prea timide

Rezerve prea timide

Desi au fost „incercati“ de Ovidiu Stinga in unele intâlniri, mijlocasii de rezerva nu au iesit din anonimat, fie ca au fost deficitari la capitolul experienta, fie ca au avut probleme de acomodare.


Cu toate ca a incercat sa ofere posibilitatea tuturor jucatorilor din lot sa aspire la un post de titular, Ovidiu Stinga nu a fost convins de evolutiile tinerilor din echipa. A preferat sa-i introduca doar când scorul a permis, adversarul nu putea sa puna probleme sau Universitatea nu avea nimic de pierdut, cum a fost cazul in meciul din Cupa României, cu FC National.


Un fotbalist care nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor a fost Razvan Fritea, desi a avut prilejul, in cele 16 intâlniri disputate in tricoul alb-albastru, sa-si dovedeasca valentele. Si nu pentru ca nu poseda un bogat bagaj motric sau pentru ca nu are experienta, deoarece a demonstrat prin prestatiile de la Jiul Petrosani sau UT Arad ca nu este vorba despre asa ceva, ci pentru ca a avut probleme de adaptare. Mijlocasul de 22 de ani a dezamagit la inceputul sezonului, evolutiile sale fiind destul de sterse, insa, pe parcurs, si-a revenit si a inceput sa-si confirme valoarea prin pasele precise, incursiunile finalizate de colegii din ofensiva si, nu in ultimul rând, prin interventiile din faza defensiva.


Din pacate, Razvan Fritea nu a izbutit sa-l convinga pe „olandez“ ca merita sa fie titular, fiind introdus mai mult in partea a doua a intâlnirilor, insa va avea destul timp la dispozitie sa o faca in retur, pentru ca a depasit perioada de acomodare si nu ii ramâne decât sa se impuna prin seriozitate si munca.


Daniel Mihai, capitanul „sperantelor“


Desi este un jucator tehnic, Daniel Mihai a evoluat la echipa mare decât de sase ori, fiind „speranta“ cu cele mai multe evolutii din Cupa României. Mijlocasul Universitatii a bifat toate cele 90 de minute din partida cu Progresul Corabia, cu Dacia Mioveni a fost substituit la pauza de Dina, iar cu CFR Cluj si FC National a intrat pe final, prestatiile sale fiind la un nivel mediu. In campionat, fotbalistul de 21 de ani si-a facut simtita prezenta pe teren in finalul intâlnirilor cu Rapid II si CS Otopeni, de asemenea, fara sa rupa „gura târgului“. Nu a reusit sa perforeze buturile adverse nici macar o data, insa ramâne un jucator de perspectiva, care poate creste in valoare, lucru confirmat prin banderola de capitan pe care o poarta in meciurile de la „satelit“.


Lui Stavaru ii lipseste „tupeul“


Tot la capitolul „sperante“ se regaseste si Dragos Stavaru, un fotbalist de 18 ani provenit de la centrul de copii si juniori al clubului. Si-a facut aparitia in teren de doua ori si asta pentru ca antrenorul Universitatii nu avea destule variante pe banca de rezerve. Prima aparitie a juniorului intr-un meci oficial a fost cu Unirea Urziceni, când Stinga, fortat de accidentarea lui Saceanu, a decis sa-l introduca in ultimele doua minute, facând practic un compromis, pentru ca Fritea era deja in teren. Cea de-a doua partida in care Dragos Stavaru si-a putut demonstra calitatile a fost, spre surprinderea tuturor, in meciul de Cupa cu FC National, când a prins ultimele noua minute regulamentare, plus cele doua reprize de prelungiri. A punctat doar la capitolul pase precise si interceptii, insa a dezamagit in ofensiva pentru ca i-a lipsit cu desavârsire curajul de a infrunta numele celor pe care i-a vazut decât la televizor.


Argintaru nu s-a „slefuit“


Beneficiind de foarte multa incredere din partea staff-ului alb-albastru in partidele amicale, Marius Argintaru a confirmat si, inevitabil, a fost cooptat in lotul Universitatii la foarte multe intâlniri. Cu toate ca Stinga a apelat la serviciile juniorului chiar din primele confruntari din Divizia B, acesta bifând ultimele 15 minute in partida cu FC Caracal si tot meciul cu Progresul Corabia, evolutiile lui Argintaru nu au fost nici pe departe multumitoare. In ultima aparitie, cea din Cupa României, antrenorul craiovean s-a edificat asupra potentialului pe care il prezinta mijlocasul de 17 ani, Marius Argintaru fiind trimis la echipa a doua pentru amplificarea calitatilor, unde a si incheiat prima parte a sezonului competitional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS