14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrimavara fara „câini“

Primavara fara „câini“

Marseille – Dinamo 2-1


• Stadion „Velodrome“, spectatori: 19.500.


• Au marcat: Cesar ’39, Delfim ’45 / Cl. Niculescu ’52


Olympique: Barthez – Ferreira, Cesar, Andre Luis, Taiwo – Lamouchi (’71, Oruma), Cana, Delfim – Nasri (’77, Begeorgi), Ribery – Gimenez (’67, Mendoza). Antrenor: Jean Fernandez.


Dinamo: Gaev – Galamaz, Daouda, Tamas, Pulhac – Fl. Petre, Margaritescu, Grigorie (’87, Baltoi), Vl. Munteanu – Bratu (’84, Chihaia), Cl. Niculescu. Antrenor: Ioan Andone.


• Cartonase galbene: Cesar, Cana, Andre Luis.


• A arbitrat: Rodriguez Santiago (Spania).


Pe „Stade Velodrome“ din Marseille, Dinamo si-a jucat ultima sansa de a mai ramâne in cupele europene. Si a ratat-o. Este drept, „ajutata“ si de arbitrul spaniol Rodriguez Santiago, care a fluierat finalul meciului ca la handbal, fara sa mai vada deznodamântul actiunii de atac a dinamovistilor, punând punct intâlnirii exact in momentul in care Chihaia il executase pe Barthez cu un sut lobat din afara careului. Protestele „câinilor“ au fost inutile. Si Bayern a patit la fel in Liga Campionilor, in ultima etapa de la Bruges, dar nemtii nu au comentat. Probabil ca dinamovistii sunt obisnuiti cu arbitrajele din campionat. Daca ar fi invins acasa pe Heerenveen si nu ar fi pierdut in ultima secunda la Sofia, ar fi fost demult in primavara europeana, alaturi de „prietenii“ de la Steaua si Rapid.


Dinamo a tratat meciul de la Marseille ca pe o finala europeana si a irosit in prima parte doua mari ocazii de gol, prin Cl. Niculescu si V. Munteanu. Olympique a raspuns insa inceputului bun de meci al alb-rosilor cu un gol, fundasul sloven Cesar marcând cu o puternica lovitura de cap (’39). Pâna la pauza, francezii si-au potolit adversarii punctând din nou, prin Jose Delfim, printr-un sut din lateral stânga, portughezul aflându-se la primul gol pentru Marseille, dupa trei ani de „seceta“.


Dinamo a redus din diferenta in partea secunda, prin Niculescu, dintr-o lovitura libera executata ca la carte, si cam atât. „Câinii“ au alergat mult dupa egalare, dar tot gazdele au fost mai periculoase. In minutul 60, francezii au mai punctat o data, dar arbitrul a anulat reusita pentru un fault asupra lui Gaev. Apoi, in prelungiri, marseillezii au trimis mingea in transversala, la faza imediat urmatoare venind golul lui Chihaia, care ar fi putut aduce primavara si in „Groapa“ daca meciul ar fi fost arbitrat de Ionica Serea.


Andone, dezamagit de ratarea calificarii


La finalul partidei, Ioan Andone a acuzat faza din ultimul minut de joc, atunci când arbitrul a anulat golul lui Chihaia, deoarece fluierase finalul partidei. „In cariera mea de jucator si antrenor de 20 de ani, nu am vazut asa ceva. Mingea era in aer si nu inteleg cum arbitrul nu a vazut o asemenea faza. Doar in baschet se mai fluiera asa ceva“, a spus suparat Andone. Tehnicianul dinamovist s-a aratat dezamagit de ratarea calificarii in „16-imile“ Cupei UEFA, „câinii“ ocupând in final ultimul loc in grupa, dupa ce olandezii de la Hereenveen au invins in prelungiri pe Levski Sofia si au prins locul trei, ultimul calificant in urmatoarea faza a competitiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII