15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii isi asigura viitorul

Pandurii isi asigura viitorul

Ignorata ani la rând de conducatorii clubului Pandurii, activitatea centrului de copii si juniori a fost resuscitata dupa promovarea gruparii gorjene in divizia A.


Din lotul actual al divizionarei A, opt fotbalisti sunt gorjeni, insa doar doi, C. Popescu si Arcanu, sunt produse ale centrului de copii si juniori de la Pandurii. Accidentati, acestia nu au apucat sa debuteze inca in primul esalon si se afla la finalul unei cariere traite numai sub culorile alb-albastre ale „pandurilor“. Viitoarele vedete ale oltenilor din Târgu Jiu par a fi Cazacu si Gogelescu, juniori care sunt in atentia antrenorului Viorel Hizo si, probabil, vor face parte din lotul cu care Pandurii va aborda returul.


O data cu instalarea lui Mihai Stelescu ca director general al centrului, activitatea este mult mai bine organizata, iar rezultatele se vad. Majoritatea echipelor de juniori angrenate in campionate corespunzatoare vârstei lor pastreaza sanse de calificare la turneele de zona, iar grupa Pandurii 1994 disputa in aceste zile, la Timisoara, turneul final al Memorialului „Gheorghe Ola“. Baza materiala nu este inca la un nivel decent, dar si aici s-au facut pasi importanti. Clubul Pandurii a semnat parteneriate cu MVM Dragutesti si LPS Târgu Jiu, pentru folosirea bazei sportive si, respectiv, pentru folosirea juniorilor.


„Pentru prima data la nivelul judetului Gorj s-a reusit o foarte buna colaborare cu LPS, bazata nu numai pe aducerea de jucatori, ci si pe o buna colaborare intre antrenorii de la club si profesorii de la LPS. Speram ca pe viitor sa avem o colaborare cât mai buna si cu Universitatea «Constantin Brâncusi», pentru a putea sprijini astfel jucatorii nostri care vor sa treaca toate treptele de scolarizare si sa nu mai plece in alte orase ca sa invete“, a spus Daniel Baloi, secretarul clubului Pandurii.


Intentia conducerii divizionarei A este de a prelua baza sportiva a Unitatii Militare din Târgu Jiu, care s-a desfiintat, si de a moderniza bazele sportive de la Debarcader, apartinând Universitatii „Constantin Brâncusi“, si terenul trei din cadrul Complexului Sportiv, toate urmând a fi folosite de grupele de copii si juniori. Micii fotbalisti au câstigat la capitolul imagine fiind dotati, si cu sprijinul parintilor, cu echipament de prezentare si de joc.


Universitatea Craiova, singurul adversar al „pandurilor“


In campionatul juniorilor A, Pandurii Târgu Jiu ocupa locul doi, dupa Universitatea Craiova, gorjenii impunându-se in meciul direct chiar pe terenul adversarei, prin golurile lui Cazacu si Gogelescu.


„Noi am avut o singura infrângere si doua meciuri egale in tur, in timp ce Craiova are doua infrângeri, iar meciul din retur va fi acasa. Grupa ’87-’88 este pregatita de antrenorii Nicolae Bacanaru si Ion Savulea. Aici s-au evidentiat portarul Mândrut, Cazacu si Gogelescu, jucatori care de fapt au si jucat la echipa mare, la meciul de cupa de la Mangalia“, a spus Mihai Stelescu.


La juniori B, Pandurii, echipa pregatita de Constantin Andriuca si Alin Poenaru, se situeaza pe locul patru, fiind evidentiati Militaru, Ecobici, Taifas si Costree. Juniorii C, grupa 1991, sub indrumarea lui Gabi Rascol, si grupa 1993, antrenor Dorian Gugu, ocupa primele pozitii la finalul turului, fara infrângere, cei mai buni jucatori fiind fratii Mahalcescu, respectiv Frunza, Cilica si Lazar. Grupa 1992, antrenata de Eugen Padureanu, evolueaza pentru Gilortul Târgu Carbunesti, iar la finalul returului cei mai talentati copii vor fi cooptati in echipa pregatita de Gabi Rascol.


„Centrul s-a pus pe picioare si rezultatele au confirmat acest lucru. La patru grupe suntem pe locul I si asta pentru ca am fost sprijiniti de conducerea clubului sa avem conditii bune de deplasare si masa la toate jocurile disputate. Si in privinta echipamentului am primit sprijin si speram sa obtinem rezultate la fel de bune si sa imbunatatim conditiile de pregatire“, a precizat directorul Mihai Stelescu.


Otelul Galati, o nuca prea tare pentru „panduri“


Pandurii Târgu Jiu, grupa 1994, antrenor Bobi Staicu, este prezenta in aceste zile la turneul final al Memorialului „Gheroghe Ola“, care este gazduit de Timisoara. Gorjenii au fost repartizati intr-o grupa alaturi de Otelul Galati, LPS Neamt si CS Scoala „Viorel Moldovan“. Prima clasata se va califica in finala mare, iar echipa de pe locul doi va juca pentru locurile trei – patru.


In primul meci, Pandurii a intâlnit Otelul Galati, o reeditare la o scara mai mica a ultimului joc din turul diviziei A, de la Târgu Jiu, incheiat 2 – 2. Nici la Timisoara cele doua echipe nu au putut fi departajate, scorul final fiind 1-1. Unica reusita a echipei lui Staicu ii apartine lui Roberto Dumitru.


„Am primit golul din lovitura de colt, cu capul. Otelul a avut un atacant de gabarit si nu am putut sa-l anihilam. Noi am jucat fotbal, am pasat bine, am ratat foarte mult si sala ne-a aplaudat la final“, a spus Stelescu, care insoteste echipa la Timisoara. Din cele trei intâlniri ale „pandurilor“ cu Otelul Galati din aceasta toamna, doua la seniori si una la juniori, bilantul le este favorabil moldovenilor cu o victorie si doua remize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS