24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, über alles

România, über alles

Nationala de handbal este prima reprezentativa de la Campionatul Mondial care si-a asigurat prezenta in careul de asi al competitiei.


A trecut mult timp de când nationala de handbal feminin a României nu a mai ajuns in penultimul act al unui turneu final, ultima data la CM din Norvegia si Danemarca (1999). La Mondialele din Rusia, tricolorele s-au intrecut pe ele insele, sapte victorii din sapte partide, si medaliile sunt tot mai aproape. Ramâne de vazut doar stralucirea lor.


Ieri, in cel de-al doilea meci din grupa semifinala, România a etalat cel mai bun handbal al sau de la aceasta competitie, tinând cont de valoarea adversarului. Germania era echipa care le barase româncelor drumul spre semifinalele CE de anul trecut, din Ungaria, si, in plus, aratase o forma excelenta pâna acum. Nemtoaicele au fost insa neputincioase in fata unei formatii a României de-a dreptul dezlantuite. 37-26 scor final, 20-14 la pauza, si tricolorele au intrat in careul de asi. Mâine, dupa confruntarea cu detinatoarea titlului olimpic, Danemarca, se va sti si pozitia de pe care elevele lui Tadici vor merge in semifinale, primul loc din grupa a II-a urmând sa se lupte cu ocupanta locului doi din cealalta grupa pentru calificarea in finala.


O repriza perfecta


Meciul cu Germania a inceput intr-o nota de echilibru, româncele reusind sa se desprinda pentru prima data la doua goluri diferenta in minutul 15, scor 10-8. A urmat insa un forcing impresionant al tricolorelor, care s-au desprins la sapte goluri, 17-10 (minutul 22), „vinovata“ principala fiind Valentina Elisei. Aceasta a reusit o serie impresionanta de sapte goluri din sapte aruncari, fiind ajutata si de Luminita Hutupan, care a aparat tot, inclusiv o aruncare de la sapte metri.


In mod surprinzator fata de cum ne obisnuisera elevele lui Gheorghe Tadici, dupa pauza nu a mai intervenit acea automultumire care ne facea sa tremuram pe final. Din contra, diferenta pe tabela s-a marit, spre nedumerirea adversarelor, care parea ca nu stiu ce se intâmpla. Procentajul de mingi parate ale lui Hutupan a crescut la aproximativ 50 la suta, in timp ce româncele au marcat din aproape toate pozitiile, inclusiv din câteva succesive pe semicerc, care au facut sah-mat apararea germana. România a avut in permanenta opt, noua si chiar zece goluri avantaj, reusita din ultimele minute consemnând cea mai mare diferenta de scor dintre cele doua echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS