10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLobont ar putea ajunge la Benfica

Lobont ar putea ajunge la Benfica

Portarul nationalei mai are contract cu Ajax pâna in 2008, insa nu mai prinde echipa „lancierilor“, clubul olandez fiind dispus sa negocieze un eventual transfer.


Cosmarul lui Bogdan Lobont la Ajax Amsterdam ar putea lua sfârsit in aceasta iarna. Portarul nationalei României are ocazia unui transfer in Portugalia, la Benfica, totul depinzând de modul cum se vor intelege cele doua cluburi. Cotidianul portughez A Bola a notat in editia sa de ieri ca ideea cu Lobont i-a apartinut actualului tehnician al lui Rennes, Ladislau Bölöni, „un bun cunoscator al fotbalului portughez de pe vremea când a antrenat pe Sporting“. Bölöni l-a laudat pe goal-keeper-ul „lancierilor“: „Este un fotbalist cu multe calitati, care joaca tot timpul in nationala. Cred ca este de nivelul lui Ricardo (portarul echipei Sporting Lisabona si al nationalei Portugaliei – n.r.)“.


Conform aceleiasi publicatii, si antrenorul echipei Benfica, Ronald Koeman, a confirmat interesul pentru Lobont, pe care l-a avut elev la Ajax, dar a mai spus ca pe lista sa de achizitii, din ianuarie, se afla si portarul polonez Jerzy Dudek, ajuns a treia rezerva la Liverpool. Acesta ar putea poposi pe stadionul „Da Luz“ ca moneda in cadrul transferului atacantului Simao Sabrosa, dorit de „cormorani“.


Incântat sa lucreze din nou cu Koeman


Bogdan Lobont mai are contract cu Ajax Amsterdam pâna in 2008, dar oficialii olandezi sunt dispusi sa negocieze transferul sau, pentru care solicita 1.200.000 de euro. „Situatia aceasta nu este buna pentru noi, nici pentru Lobont, pentru ca nu joaca. Lobont ar putea juca in orice echipa europeana de top, dar deocamdata nu am primit nici o propunere oficiala“, a anuntat directorul tehnic al „lancierilor“, Martin Van Geel.


„Ar fi o mare placere sa lucrez din nou cu Ronald Koeman. Sunt mândru ca o echipa ca Benfica Lisabona este interesata de serviciile mele“, a afirmat Lobont, contactat de A Bola, cotidian care a mai anuntat ca si mijlocasul sud-african Steven Pienaar, aflat la final de contract cu Ajax, figureaza pe lista posibilelor achizitii ale lusitanilor.


Daca va ajunge la Benfica, Bogdan Lobont va avea de luptat, pentru titularizare, cu Quim si Moreira.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS