5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIstoria nu se uita niciodata!

Istoria nu se uita niciodata!

Chiar daca a apus de mult, „Craiova Maxima“ se bucura in continuare de o atentie deosebita, fiind una dintre bornele importante in evolutia fotbalului românesc.


Ieri, la Salonul de carte gazduit de Teatrul National din Craiova, a fost lansata o noua lucrare ce poarta semnatura colegului nostru Ion Jianu, eveniment la care si-au facut aparitia câtiva dintre cei care au cladit mitul alb-albastru. „Frumosii nebuni ai «Craiovei Maxima»“ are patru sute de pagini, un sfert dintre acestea continând fotografii chiar din arhiva eroilor de atunci si a regretatului antrenor Constantin Otet, prefata fiind asigurata de Fanus Neagu.


Cartea contine interviuri si dezvaluiri socante, dialoguri cu personalitatile acelor vremuri in care Universitatea deschidea drumul fotbalului românesc in Europa, printre care si mentorul „Craiovei Maxima“, Corneliu Andrei Stroe.


Fostii componenti ai mitului oltenesc vorbesc despre perioada nebuna a anilor ’80, dezvaluirile fiind prezentate fara perdea, cum ar fi blaturile facute la comanda sau „stimulatoarele“ pe care le-au luat inaintea celebrei semifinale cu Benfica Lisabona, din Cupa UEFA, dar si despre alte lucruri despre care nu s-a scris niciodata.


Timp de o ora, eroii „Craiovei Maxima“ au retrait momentele glorioase, au vorbit despre cea mai frumoasa perioada a Universitatii si, inevitabil, au facut referiri si la prezent. „A fost ceva de vis“, a spus Sorin Cirtu cu lacrimi in ochi, in timp ce Negrila, Donose, Beldeanu, Tilihoi, Lung si Ungureanu, vizibil miscati de cele petrecute la eveniment, au rostit cu destula greutate discursurile.


Printre personalitatile prezente s-a numarat si primarul Antonie Solomon, care a tinut mortis sa evidentieze meritele „zeitatilor“, afirmând ca, la inceputul anului viitor, intentioneaza sa amplaseze in incinta stadionului „Ion Oblemenco“ statuile celor care au dat greutate singurului nume iubit de olteni: Universitatea Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU