12.8 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportSalvati de Del Piero

Salvati de Del Piero

Bianconerii au trecut greu de echipa belgiana, care avea deja asigurat locul in Cupa UEFA, si spera ca in ultima etapa sa ia fata bavarezilor in clasament. Fara Lobont si Mitea, Ajax a invins pe Sparta si s-a calificat in optimile Ligii.


Pentru Juventus, meciul cu FC Bruges parea lejer, mai ales ca belgienii nu prea mai aveau motivatie, ei prinzând deja locul de UEFA. In plus, reprezentatia data de trupa lui Capello in week-end, pe terenul lui AS Roma, te facea sa crezi ca disputa de marti seara, de pe „Delle Alpi“, va fi un galop de sanatate pentru gazde.


Pe teren, lucrurile au stat insa altfel, cei doar 9.000 de spectatori prezenti la meci asistând la un chin permanent al favoritilor, bianconerii dovedindu-se incapabili sa-l invinga pe Butina. Fara Ibrahimovici, suspendat, Juve a suferit, in prima repriza doar Nedved si Trezeguet fiind aproape de gol. Mutu a fost tinut pe banca, desi se credea ca va fi titularizat in locul lui Nedved. Se pare insa ca cehul nu a dorit sa fie menajat, iar Capello i-a respectat dorinta.


Bruges s-a inchis bine in aparare si in partea secunda si chiar le-a dat emotii italienilor, la ocazia lui Verheyen (’67), rezolvata de Cannavaro. Dar tot nu a plecat neinvinsa, pentru ca Del Piero a vrut sa-i arate lui Fabio Capello ca poate fi titular. „Pinturichio“ a avut doua sanse de gol, pe ultima fructificând-o, poate la singura faza in care apararea oaspetilor a dormit (’80).


Peste un minut, pe teren a intrat si Mutu, care s-a evidentiat prin doua pase catre Nedved, la una cehul punându-l in situatie de gol pe Zalayeta, dar uruguayanul n-a gasit poarta din câtiva metri.


In celalalt meci, Bayern a facut spectacol pe „Allianz Arena“, surclasând codasa grupei A, Rapid Viena, cu 4-0, rezultat cu care a depasit pe Juve in clasament. Deisler a deschis scorul cu o „torpila“ la coltul lung, reusind al treilea gol consecutiv, dupa cele din „dubla“ cu Juve, iar Karimi a facut 2-0 dupa un voleu din careu. Apoi a venit rândul lui Roy Makaay sa razbune ghinioanele care l-au urmarit de la inceputul intrecerii. Doua contraatacuri rapide, doua goluri in dreptul olandezului, primele in actuala editie a Ligii Campionilor.


Grupa B


Arsenal a ramas singura echipa cu punctaj maxim din Liga, dupa victoria cu FC Thun, a cincea consecutiva. Meciul, disputat la Berna, a fost decis in ultimele minute de un penalti acordat usor „tunarilor“, la o patrundere in careu a lui Van Persie, Pires marcând pentru trei puncte. Pâna la gol, gazdele au creat o presiune constanta la poarta englezilor, chiar daca au ramas repede cu un om mai putin, Deumi fiind eliminat in minutul 35. Elvetienii au si marcat de doua ori, prin Ferreira si Lustrinelli, dar golurile le-au fost anulate pe motiv de ofsaid, reusita ultimului fiind insa valabila.


In celalalt joc din grupa, Ajax, cu Lobont si Mitea in tribune, si-a asigurat prezenta in faza urmatoare a competitiei dupa victoria cu 2-1 in fata cehilor de la Sparta Praga. De Jong a reusit o dubla de efect spre finalul partidei, oaspetii punctând in prelungirile jocului.


Grupa C


Deja calificata, Barcelona si-a permis sa foloseasca o parte dintre jucatorii de rezerva in confruntarea de pe „Nou Camp“ cu Werder Bremen. L-a pastrat insa in teren 90 de minute pe Ronaldinho si a fost de ajuns. Brazilianul a oferit o noua reprezentatie de maestru. Cu el, fotbalul pare mult mai simplu. A marcat din lovitura libera la patru minute dupa ce nemtii egalasera, dar a oferit si doua pase senzationale de gol, fructificate de Gabri si Larsson.


Werder, o echipa extrem de ofensiva, nu a gasit solutii in fata catalanilor. Nemtii aveau nevoie macar de un punct pentru a-si mari sansele de calificare in optimi, dar nu au avut nici o sansa cu Ronaldinho adversar.


Udinese a dat lovitura la Atena, de unde s-a intors cu trei puncte obtinute pe final de meci. Intr-un joc decisiv pentru locul doi in grupa, grecii, condusi de pe banca de un italian, Alberto Malesani, au presat permanent defensiva friulana, care a cedat in prelungirile primei reprize. Charalambides a trimis in plasa o minge care s-a scurs prin careul oaspetilor, aruncând in aer tribunele. Când meciul curgea spre o victorie a lui Panathinaikos, Iaquinta a egalat dupa o invalmaseala in careul elen, iar Candela a punctat pentru 2-1, cu o „torpila“ de la 18 metri, direct in vinclu. Italienii mai au acum nevoie de un punct in ultima etapa pentru a trece in optimi.


Grupa D


In cea mai echilibrata grupa a competitiei, marti seara s-au mai inregistrat doua remize albe, iar lupta a ramas deschisa pâna in ultima etapa. Interesant este faptul ca Manchester se afla la un pas sa fie eliminata din Liga, având nevoie de o victorie la Lisabona in ultima runda. Pe „Old Trafford“, „diavolii“ lui Ferguson s-au chinuit in zadar sa depaseasca pe Villarreal. Au plimbat frumos balonul pâna la marginea careului advers, de unde ar fi trebuit sa intervina inspiratia lui Rooney sau Van Nistelrooy. Dar nici unul nu a stralucit. Spaniolii s-au aparat bine si chiar l-au pus de câteva ori la grea incercare pe Van der Sar.


Noroc ca nici una dintre celelalte doua echipe din grupa nu s-a desprins decisiv. In fata a peste 70.000 de spectatori prezenti pe „Stade de France“ (cea mai mare asistenta la un meci de cupa europeana din Franta), Lille si Benfica au terminat la egalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS