13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Submarinul galben“ ii ataca pe „diavoli“

„Submarinul galben“ ii ataca pe „diavoli“

Villarreal si Manchester United se lupta, pe „Old Trafford“, pentru suprematia grupei D, dar si celelalte doua echipe, Lille si Benfica, au sanse sa se califice in optimi.


Penultima runda a fazei grupelor Ligii Campionilor va debuta astazi, când sunt programate meciurile din cadrul grupelor A, B, C si D, si se va incheia o zi mai târziu, o data cu disputarea partidelor din grupele E, F, G si H. Toate intâlnirile vor incepe la ora 21.45, iar Pro TV va transmite in aceasta seara, in direct, disputa dintre Manchester United si Villarreal. Rezumatul tuturor meciurilor de astazi va fi difuzat, dupa miezul noptii, de acelasi post de televiziune.


Cu doua etape inainte de sfârsitul acestei faze a celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi, patru echipe au obtinut deja calificarea in turul urmator. Este vorba despre Olympique Lyon, Real Madrid, Arsenal Londra si FC Barcelona.


Grupa A


In grupa A va continua lupta pentru primele doua pozitii, desi este putin probabil ca Bayern sau Juventus sa fie detronate. Bayern (locul 2, 9 puncte) are sanse mari sa o invinga astazi, acasa, pe Rapid Viena (locul 4, 0 puncte) si sa obtina calificarea in optimi, la fel ca si echipa la care evolueaza Adrian Mutu, Juventus (locul 1, 9 puncte), care va juca pe „Delle Alpi“, cu FC Bruges (locul 3, 6 puncte). Meciul de la München va fi arbitrat de Arturo Dauden Ibanez (Spania), in timp ce disputa de la Torino va fi condusa de Rob Styles (Anglia).


Conform presei italiene, Adrian Mutu ar putea fi titular in meciul cu FC Bruges. Antrenorul italienilor, Fabio Capello, este tentat sa-l foloseasca pe internationalul român pe postul de mijlocas dreapta, in locul italo-argentinianului Mauro German Camoranesi. De asemenea, Capello il va folosi pe Giorgio Chiellini pe postul de fundas stânga si va incepe cu Alessandro Del Piero titular, in locul suspendatului Zlatan Ibrahimovici.


Grupa B


Echipa la care sunt legitimati românii Bogdan Lobont si Nicolae Mitea, Ajax Amsterdam (locul 2, 7 puncte), are nevoie de o victorie in partida de astazi, cu Sparta (locul 4, 1 punct), pentru a-si fortifica pozitia din ierarhia grupei B. Meciul de la Amsterdam va fi arbitrat de Valentin Ivanov (Rusia).


Asteptând un pas gresit al „lancierilor“, FC Thun (locul 3, 3 puncte) spera sa o invinga pe Arsenal (locul 1, 12 puncte), pentru a-si pastra astfel putinele sanse pe care le are de a se califica in optimi. Intâlnirea din Elvetia va fi condusa de arbitrul portughez Lucilio Cardoso Cortez Batista.


Grupa C


Invingând in runda a 4-a, cu 5-0, pe Panathinaikos Atena, FC Barcelona a obtinut accesul in faza urmatoare a competitiei. Spaniolii au zece puncte si nu mai pot pierde unul din primele doua locuri ale grupei C, care le asigura prezenta in optimi. Având sacii in caruta, lidera grupei C, FC Barcelona (locul 1, 10 puncte), isi va odihni probabil o parte dintre titulari in partida de pe „Nou Camp“ cu Werder Bremen (locul 3, 4 puncte), care va fi arbitrata de Claus Bo Larsen (Danemarca).


Meciul de la Atena, dintre Panathinaikos (locul 4, 4 puncte) si Udinese (locul 2, 4 puncte), care va fi condus de arbitrul britanic Graham Poll, se va disputa pe viata si pe moarte, ambele echipe sperând sa ajunga in optimi.


Grupa D


In grupa D, lucrurile sunt foarte complicate, toate echipele având sanse sa se califice in faza urmatoare a Ligii Campionilor. Partida Lille (locul 2, 5 puncte) – Benfica (locul 4, 4 puncte) va fi arbitrata de elvetianul Massimo Busacca, in timp ce meciul Manchester (locul 3, 5 puncte) – Villarreal (locul 1, 6 puncte) va fi condus de Massimo De Santis (Italia).


Mijlocasul „Submarinului galben“, Juan Roman Riquelme, accidentat, nu va evolua in meciul de pe „Old Trafford“. Internationalul argentinian a resimtit, duminica, o durere la o coapsa si a parasit sedinta de antrenament. Antrenorul chilian Manuel Pellegrini nu l-a retinut in lotul pentru meciul cu „diavolii“ lui Alex Ferguson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS