10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea nu s-a prezentat!

Universitatea nu s-a prezentat!

Ieri, la Tribunalul Dolj, a fost pe rol un proces in civil intre CSM Resita si SC Stiinta „U“ Craiova, initiat de oficialii craioveni, dar care s-a amânat pentru 9 decembrie. Reprezentantul resitenilor, Robert Bela Benczik, a declarat pentru GdS: „M-am prezentat astazi (ieri – n.r.) la Tribunalul Dolj si, stupoare, Universitatea Craiova nu a venit la proces! M-au pus pe drumuri aiurea. Am depus cu acest prilej acte doveditoare, desi nu inteleg demersul oltenilor la tribunal. Actiunea de la Tribunalul Dolj o consider nelegala, dar m-am conformat si m-am prezentat. Eu am putut sa vin de la aproape 400 de kilometri, pe când Craiova nu s-a deplasat 400 de metri…


Altfel, contrar articolului 71 din ROAF, clubul din Banie, sub denumirea de SC Stiinta «U» Craiova, a inaintat in civil dosarul cunoscut in presa ca fiind cazul Chivu. Pentru cei care nu cunosc articolul 71 din ROAF, trebuie sa precizez ca ROAF nu permite cluburilor sa se adreseze instantelor civile decât dupa epuizarea cailor de atac. Craiova vrea prin acest demers, repet, in neconcordanta cu prevederile din ROAF, sa se constate existenta contractului de cesionare dintre SC CSM SA Resita si «U» Craiova“.


„Actul de cesiune este un fals!“


Robi Benczik a reafirmat ca acest contract de cesionare prezentat la FRF este plastografiat: „In opinia noastra, acest act este nul. Am demonstrat asta cu acte la FRF, le-am depus si astazi (ieri – n.r.) la Tribunalul Dolj si nu intelegem de ce se tot continua aceasta telenovela. Astazi, la Craiova, iar «mâine», la Lausanne! Craiova nu are nici o sansa nici in Elvetia, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Contractul de cesiune este un fals! La data semnarii lui de catre dl. Staicu, 15 noiembrie 2002, dumnealui nu mai avea nici o calitate, deoarece si-a dat demisia pe 19 octombrie 2002, iar pe 21 octombrie 2002 si-a depus-o si la FRF. Comisia de Recurs Federala a hotarât ca dreptatea este de partea noastra, AS CSM Resita, pe baza actelor“.


Oficialul clubului din Banat pretinde ca, dupa terminarea cazului Chivu, AS CSM Resita va demara alta actiune impotriva Universitatii: „Sunt mai multe falsuri intre Craiova si Resita si in curând veti scrie probabil despre alta cercetare penala in care sunt vizati cei doi fosti presedinti ai cluburilor, Dinel Staicu si Marius Popescu. CSM a inaintat acte la PNA! S-au facut multe fraude la clubul din Resita, dar dl. Staicu n-ar fi putut sa faca nimic fara complicitatea d-lui Marius Popescu, fost presedinte la Resita, oltean de origine. Nu dorim decât ca organele abilitate de lege sa-si faca datoria“.


Staicu nu mai doreste sa apara in presa


Am incercat ieri sa consemnam si opinia domnului Staicu, dar dupa câteva telefoane nereusite, o voce feminina, cea care a raspuns la telefon, ne-a lamurit: „Dl. Staicu nu mai doreste sa apara in presa scrisa si nici la TV. Doreste sa nu-i mai apara numele. Asa mi-a spus sa va comunic.“


Reamintim ca prin ultima decizie a Comisiei de Recurs Federala s-a dat dreptate celor de la CSM Resita, privind suma de 206.800 de euro, fond de solidaritate incasat in mod eronat de SC Stiinta „U“ Craiova in urma transferului lui Chivu de la Ajax la AS Roma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS