23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Stiri din sport

Fotbal. Clubul FC Arges este de vânzare


Actionarii clubului FC Arges au decis marti seara sa puna in vânzare pachetul majoritar de actiuni catre orice persoana. Oricine poate face dovada ca are un milion de euro in conturile firmei si se angajeaza sa-l investeasca la FC Arges poate deveni proprietarul clubului. La rândul lor, actualii actionari, care vor ramâne in continuare in structurile societatii, se angajeaza ca toate datoriile catre jucatori sa fie achitate in timp util. „Actionarii SC FC 2005 SA Arges, intruniti in sedinta extraordinara pe 15 noiembrie 2005, au hotarât sa asigure suport financiar echipei FC Arges pâna la gasirea unui investitor, acest lucru insemnând achitarea tuturor necesitatilor generate de activitatea competitionala. In al doilea rând, s-a decis cedarea a 51 la suta din actiuni catre un investitor, persoana juridica. Acesta, in schimbul pachetului majoritar, ar urma sa investeasca aproximativ un milion de euro, constituit ca aport la capitalul social al SC FC 2005 SA Arges. Ofertele pot fi depuse pâna pe 1 decembrie 2005 la sediul clubului FC Arges“, se arata intr-un comunicat semnat de presedintele Consiliului de administratie al gruparii pitestene, Gabriel Chitu. (D.B.)


 


Fotbal. Pe urmele lui Beckham


Câstigatorii primei etape a preselectiei Pepsi World Challenge din Craiova au fost desemnati ieri, fiind vorba de Sabin Zbirlea (16 ani) si Georgian Toba (16 ani). Preselectia, desfasurata in perioada 14-16 noiembrie la Scoala de fotbal „Gica Popescu“ din Craiova, s-a bucurat de o prezenta numeroasa din partea tinerilor amatori de fotbal. Aceasta s-a facut in prezenta antrenorului Adrian Popescu, care a avut statut de invitat special. Programul preselectiei a cuprins testarea abilitatilor tehnico-tactice. Cei doi craioveni vor participa la cea de-a doua etapa de preselectie, alaturi de alti zece tineri din tara. Dintre acestia vor fi alesi doi tineri care vor reprezenta România la Pepsi World Challenge, având ocazia sa joace in compania unor vedete precum Ronaldinho, Beckham sau Roberto Carlos, dar si sa câstige marele premiu in valoare de 100.000 de dolari. (L.C.)


 


Volei (f). Fetele au luat banii


Voleibalistele de la CS Universitatea Craiova au fost rasplatite pentru parcursul bun din acest tur de campionat, reusind la jumatatea sezonului sa se claseze pe locul doi. Astfel, toate fetele de la echipa au primit indemnizatia pentru efort si o prima in valoare de 1,5 milioane de lei. „Asteptam de mult timp acesti bani. Situatia la echipa s-a mai detensionat, mai ales ca exista promisiuni ca vom primi primele de joc si pentru celelalte victorii“, a declarat ieri antrenorul Adrian Cotoranu. Week-end-ul care urmeaza este unul incarcat pentru voleibalistele din Banie, care vor sustine sâmbata si duminica doua meciuri in deplasare, cu Centrul Olimpic Baia Mare, respectiv LPS Oradea, partide contând in cadrul returului. (L.C.)


 


Volei (m). In sfârsit, o victorie


Dupa meciul cu Somesul Unirea Dej, pierdut cu scorul de 3-0, echipa masculina de volei CS Universitatea Craiova a ramas la Dej, pentru ca FRV a stabilit sa bage inca o echipa in seria din care fac parte oltenii, Centrul National de Excelenta Dej. Echipa antrenata de Dan Pascu a jucat duminica in compania acestei formatii, pierzând cu scorul de 3-2 (18-16 in tie-break), meci contând pentru tur, dupa care, luni, a jucat returul, de aceasta data impunându-se cu scorul de 3-2. Profitând de faptul ca se afla in zona, cu acordul FRV, dar si al echipei gazda, CS Universitatea Craiova a jucat aseara cu Simleul Silvaniei, pierzând cu scorul de 3-1, dupa ce a câstigat primul set la 17. (L.C.)


 


Patrascu a fost suspendat o etapa


Bogdan Patrascu, mijlocasul român al echipei italiene Piacenza, care evolueaza in Serie B, a fost suspendat de Judecatorul Sportiv pentru o etapa, in urma cumulului de cartonase galbene. Jucatorul român isi va ispasi pedeapsa la partida Piacenza – Pescara, care se va disputa sâmbata, in etapa a 16-a din liga a doua italiana. Câte o etapa de suspendare au mai primit Miaetta (Crotone), Peluso (Ternana), Silvestri (Catania), Brevi (AC Torino), Brioschi (Bari), Carotti (Cremonese), Colucci (Bologna), Gervasoni, Pegolo (ambii la Hellas Verona), Mannini (Brescia), Moscardi (Piacenza), iar Conte (Arezzo) a fost suspendat pentru doua meciuri. (D.B.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS