14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAu invins detinatoarea Cupei Europei!

Au invins detinatoarea Cupei Europei!

Ambele echipe de la CSM Craiova – LPS „Petrache Triscu“ s-au clasat pe podium, in timp ce, la individual, craiovencele au obtinut cinci medalii din sase posibile


Pentru spada craioveana, week-end-ul trecut a adus cea mai mare reusita pe plan intern. Sportivele din Banie, pregatite de antrenorii emeriti Dumitru Popescu si Dan Podeanu si de Ionel Barbosu, au facut legea la Campionatul National individual si pe echipe, care a avut loc in sala „Floreasca“ din Bucuresti. Detinatoare ale Cupei României, spadasinele de la CSM Craiova – LPS „Petrache Triscu“ au triumfat si la aceasta ultima competitie interna, obtinând titlul national pe echipe si cinci medalii din sase posibile.


Satisfactia este cu atât mai mare cu cât marea invinsa a fost Steaua, nimeni alta decât echipa campioana si detinatoarea Cupei Europei. „Spre bucuria noastra, de data aceasta fetele au reusit sa confirme câstigarea Cupei României si au depasit Steaua, care nu este o formatie oarecare, ci cea mai titrata echipa de club din Europa. Acum noi vom participa in Cupa Europei si vreau sa dovedim ca suntem competitivi nu numai pe plan intern, pentru ca ne vom confrunta cu cluburi cu bugete de miliarde“, a afirmat ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul CSM Craiova, Dumitru Popescu.


Performantele au fost reusite cu spadasine de 22-23 de ani, printre care si-au facut loc si junioare si cadete, un lucru demn de luat in seama tinând cont ca vârsta celor care obtin rezultate la nivel inalt este, in medie, de 30 de ani. In plus, spadasinele din Banie si-au confirmat pâna acum de multe ori valoarea in competitiile europene si mondiale la nivel de junioare.


Fac munca voluntara


Antrenorul Dumitru Popescu a mai afirmat ca fetele fac o munca voluntara si nu pot face cariera din acest sport. „Nu exista concursuri pe bani, ci doar premii ocazionale. Fetele nu au o remuneratie, nu pot face cariera. Daca pentru noi, antrenorii, aceasta activitate este obligatorie, pentru sportivi este o munca pur voluntara. Nu au statut de profesionist si se pot lasa oricând“, a precizat Popescu, care a tinut sa-i multumeasca lui Sorin Matei, managerul CSM Craiova, pentru ca „le-a primit bine pe fete si le-a premiat cu o suma consistenta“. „Cel mai important lucru este ca la ultimele trei categorii de vârsta am adunat pâna acum 19 medalii, in timp ce sperantele si copiii au cucerit 11 medalii“, a tinut sa completeze Dan Podeanu.


Steaua a ramas cu aurul de la individual


In competitia individuala, spadasinele din Banie s-au clasat pe locurile 2-6, prima pozitie revenindu-i stelistei Ana Maria Brinza, care s-a pregatit ani buni la Craiova. Aceasta a fost urmata de oltencele de la CSM-LPS, Anca Bacioiu, Oana Puiu, Madalina Iordachioiu, Loredana Iordachioiu si Roxana Lazar, primei lipsindu-i doar o tusa pentru a deveni campioana nationala.


Anca Bacioiu a obtinut insa acest titlu in intrecerea pe echipe, unde alaturi de Loredana Iordachioiu, Madalina Iordachioiu (care era si accidentata) si Roxana Lazar au invins Steaua, in finala, cu scorul de 36-35. Locul trei a revenit echipei a doua de la CSM-LPS, condusa de Oana Puiu, care, impreuna cu Georgiana Stan, Raluca Sbircia si Marina Tita au depasit sportivele mult mai consacrate de la Satu Mare.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS