25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportToti ochii pe fetele de la volei

Toti ochii pe fetele de la volei

Clubul Sportiv Universitatea Craiova pare sa-si fi stabilit prioritatile pentru acest sezon competitional, in urma rezultatelor inregistrate de echipele care evolueaza sub aceasta titulatura. Cea mai bine plasata in lupta pentru promovare este echipa de volei feminin, care a reusit trei victorii din tot atâtea partide disputate, iar saptamâna viitoare va evolua in deplasare, intr-un meci derbi al seriei, in compania formatiei CSM Lugoj. „Cred ca 90 la suta echipa de fete va promova. Vom incerca sa sprijinim aceasta echipa sa-si atinga obiectivul pentru a declansa mecanismul care va revigora sportul craiovean. Fara performante, nimeni nu vine sa te ajute, dar, din pacate, exista si reversul, fara bani nu poti face performanta“, a declarat ieri profesorul Ion Rinderiu, presedintele CSU Craiova. Sustinute de Consiliul Local Craiova, echipele care activeaza in cadrul clubului asteapta suplimentarea bugetelor pe acest an pentru a-si putea sustine activitatea competitionala. Chiar daca au fost niste neintelgeri, in cele din urma apele s-au linistit. Primarul Antonie Solomon a anuntat ca sportul va primi suplimentarea ceruta, decizia urmând sa se ia in sedinta de consiliu de la sfârsitul acestei luni. „Cred ca va fi vorba de 200 de milioane de lei, bani care va trebui cheltuiti insa cu cap, adica pentru performanta“, a spus Solomon.


Dezastru la volei masculin


Plecata la drum cu acelasi lot de jucatori cu care a abordat si sezonul trecut, dar fara o pregatire adecvata, echipa de volei masculin pregatita de antrenorul Danut Pascu a reusit „performanta“ de a nu inregistra nici o victorie in acest tur de campionat, din care s-au scurs deja patru etape. Acoperiti de alibiul lipsurilor financiare, voleibalistii craioveni au plecat la drum fara nerv, pierzând in fata unor echipe cotate ca fiind mult mai slabe decât cea craioveana, cum ar fi LPS Slatina. „Parerea mea este ca o parte din vina o are antrenorul. N-am analizat inca situatia echipei, dar vom incerca sa vedem daca putem redresa corabia. Oricum, aici este mai simplu: nu au rezultate, nu vor primi nici bani. Echipa nu retrogradeaza, nu prea avem ce masuri sa luam impotriva acestor contraperformante“, a spus ieri presedintele Rinderiu.


Handbalul in impas


Dupa ce Petrom, principalul sustinator al echipei de handbal masculin Universitatea Craiova, si-a anuntat retragerea sprijinului financiar, situatia a devenit destul de confuza. Cu toate acestea, dupa un inceput mai slab de campionat, baietii antrenati de Sevastian Dobeanu par sa fi depasit pasa proasta, ajungând pe locul patru din 12 competitoare in seria Vest a Diviziei A. „Situatia s-ar putea complica dupa retragerea Petrom de la echipa de handbal. Eu sper insa sa gasim intelegere la autoritatile locale si la alti oameni de bine care sa ne sprijine, pentru ca in acest moment este greu sa faci sport la nivel inalt daca nu sunt bani“, a adaugat Ion Rinderiu, care a dat asigurari ca echipa de handbal masculin nu se va desfiinta decât in caz de forta majora, si anume daca nu se va gasi sub nici o forma sustinere pentru aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS