12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Il Luce“, detronat din fotoliul de lider

„Il Luce“, detronat din fotoliul de lider

Dintre cei sase jucatori români din lotul celor doua echipe, doar Ciprian Marica si-a facut loc in ultimele 25 de minute ale intâlnirii


In Ucraina o singura disputa atrage in mod deosebit atentia, cea a granzilor Sahtior Donetk si Dinamo Kiev, care isi impart pe rând suprematia in campionat. In ultimul timp, „minerii“ le-au cam luat fata celor de la Dinamo, insa acestia si-au luat revansa in week-end. In ultima etapa a turului, vicecampioana a dat lovitura la Donetk. Gruparea patronata de Igor Surkis a câstigat cu 1-0 si a devenit campioana de toamna, cu un punct mai mult decât Sahtior.


De obicei, o astfel de confruntare era una a românilor, Mircea Lucescu având sub comanda, la un moment dat, cinci jucatori din tara (Barcauan, Stoican, Rat, Florea si Marica), in timp ce la Dinamo evoluau Ghioane si Cernat. In prezent, la Sahtior mai sunt trei fotbalisti români, la fel ca la Dinamo (dupa achizitionarea lui Irimia), insa dintre acestia doar unul a jucat in derbiul de luni seara, transformat intr-o disputa braziliana (opt jucatori cariocas s-au aflat pe teren).


„Il Luce“ a ratat o mare sansa de a se desprinde la cinci puncte de marea rivala, pe stadionul „Olimpic“ din Donetk oaspetii dominând prima repriza, Rebrov si Kleber irosind situatii clare de gol. „Minerii“ au echilibrat jocul in partea secunda. Lucescu l-a trimis in teren si pe Marica (’65), insa cei care au marcat au fost elevii lui Demianenko. „Veteranul“ Rebrov, revenit la echipa dupa o aventura in Premier League, a punctat in minutul 75 si a transformat pe Dinamo din candidata la locul secund in principala favorita la titlu.


Oaspetii au venit la Donetk fara nici un jucator român, in timp ce la gazde Rat a fost rezerva, iar Stoican nu a facut parte din lot.


Evolutii bune pentru ceilalti români


In aceasta etapa, a 15-a a campionatului ucrainean, au mai evoluat destui jucatori români, majoritatea fiind titulari la echipele lor. Fostii componenti ai Universitatii, Florin Pârvu si Daniel Chirita, au jucat toate minutele pentru Stal Alcevsk, in victoria cu 2-0 in fata echipei Vorskla Poltava. Daniel Florea a fost integralist la Metalurg Donetk, iar Marian Aliuta a intrat in minutul 68 al partidei pe care echipa lor a câstigat-o la Kiev, impotriva lui Arsenal, cu scorul de 2-0.


Singurul care a inscris a fost alt jucator care a trecut pe la Universitatea, Constantin Schumacher, pitesteanul izbutind primul sau gol pentru Volin Lutk, reusita sa din minutul 73 contribuind la victoria echipei sale in deplasarea de la Simferopol (2-1). Tot la oaspeti, ex-rapidistul Cornel Buta a fost integralist.


In urma acestui succes, Volin a urcat pe podium (26 de puncte), in spatele lui Sahtior Donetk (38) si Dinamo Kiev (39). Alte rezultate: Zakarpattia – Illitchivets Mariupol 1-1, Metalurg Zaporoje – Cernomoret Odessa 1-0, FC Kharkiv – Metalist Kharkiv 1-0, Kryvbas Krivoy Rog – Dnipro Dnepropetrovsk 2-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS