8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBölöni a plecat invins din Giulesti

Bölöni a plecat invins din Giulesti

Rapid – Rennes 2-0


• Stadion „Valentin Stanescu“, spectatori: 15.000.


• Au marcat: D. Niculae ’43, Buga ’67


Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, I. Rada – Badoi, Maldarasanu, Ilyes, A. Karamyan – Buga (’71, Vasilache), D. Niculae (’88, Burdujan), N. Constantin (’53, E. Dica). Antrenor: Razvan Lucescu.


Rennes: Pouplin – Mbia, Ouaddou, Adailton (’69, Briand), Edman – Y. Gourcuff, Bourillon, Didot (’76, Barbosa), Monterrubio – Utaka, A. Frei (’83, Sow). Antrenor: Ladislau Bölöni.


• Cartonase galbene: Buga, M. Constantin, Vasilache / Briand.


• A arbitrat: Tony Asumaa (Finlanda).


La debutul in grupele Cupei UEFA, Rapidul lui Razvan Lucescu a facut inca un meci reusit, dupa succesul cu Feyenoord venind si o victorie in fata francezilor de la Rennes, pregatiti de Ladislau Bölöni. Bretonii, invinsi acasa in prima etapa de Stuttgart, venisera decisi sa scoata puncte din Giulesti, insa au avut aceeasi soarta ca si olandezii. Rapidistii nu au excelat, dar au jucat tactic perfect, Lucescu junior reusind sa-si depaseasca mult mai titratul omolog. De fapt, a cistigat echipa care a gresit mai putin, gazdele speculind indeciziile francezilor.


Dupa doua sanse de gol irosite de Daniel Niculae, atacantul rapidist a punctat spre finalul reprizei printr-o executie superba, fructificind cu un voleu o pasa a lui Mugurel Buga. In partea secunda, visiniii au stiut sa mentina o presiune constanta asupra adversarilor, care s-au apropiat doar de doua ori periculos de poarta lui Coman, prin Utaka si Frei, spre mijlocul reprizei. Prea putin pentru a putea reveni in joc. Lucescu a schimbat apoi tactica si s-a betonat in aparare, preferind contraatacul, la o astfel de faza venind si golul doi al Rapidului, autor Buga, care a marcat cu capul, dupa o centrare de pe stinga al lui Karamyan.


Francezii au trimis in ultimele minute mingea in bara, dar oricum nu mai puteau schimba soarta partidei. Concluzia a tras-o presa din Hexagon. „Fara sa fie geniala, Rapid a cistigat primul sau meci din grupa, iar Rennes a pierdut a doua partida, cu acelasi scor ca si pe prima, 2-0, si vede calificarea indepartindu-se“, a notat cotidianul Le Figaro, care califica superba actiunea in urma careia Niculae a inscris primul gol al meciului. La rindul sau, prestigiosul ziar de sport L’Equipe a titrat: „Rapid era o adversara accesibila pentru echipa lui Bölöni, dar Rennes a facut o afacere proasta inregistrind o infringere in România, la revenirea tehnicianului in tara sa natala.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS