17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu pierdut doua puncte

Au pierdut doua puncte

Sampdoria – Steaua 0-0


• Stadion „Luigi Ferraris“, spectatori: 20.000.


Sampdoria: Castellazzi – Zenoni, Castellini, Sala, Pisano – Gasbarroni (’66, Diana), Volpi, Dalla Bona, Tonetto (’59, Kutuzov) – Zauli (’46, Flachi), Bonazzoli. Antrenor: Walter Novellino.


Steaua: Hamutovski – Ogararu, D. Goian, Ghionea, Nesu (’78, P. Marin) – Nicolita (’83, Dinita), Paraschiv, Lovin, Bostina – N. Dica (’90, Fl. Dumitru), V. Iacob. Antrenor: Oleg Protasov.


• Cartonase galbene: Gasbarroni / Bostina.


• A arbitrat: Grzegorz Gilewski (Polonia).


Steaua nu a reusit sa depaseasca, la Genova, complexul italian, raminind fara gol marcat in fata unei echipe din Peninsula. Sampdoria, neinvinsa acasa in cupele europene de peste opt ani (e adevarat ca „dorienii“ nu au avut o prezenta constanta in Europa), s-a temut de confruntarea cu românii si nu a lipsit mult ca temerile italienilor sa se adevereasca. Trupa lui Protasov a jucat curajos pe terenul de unde Interul plecase greu cu un punct, iar Milanul cu mina goala, si putin a lipsit sa se intoarca acasa victorioasa si cu calificarea in buzunar.


Meciul a curs frumos, cu ocazii de ambele parti. Dupa un sut al lui Iacob (‘7), gazdele au replicat prin Tonetto (’27), Zenoni (’30), Gasbarroni (’37) si Volpi (’39), dar Hamutovski si compania au facut fata cu bine presiunii italiene. Steaua a stiut sa echilibreze jocul si sa taie orice tentativa de atac periculoasa a elevilor lui Novellino, tehnician care a fortat cu trei virfuri in partea secunda. Numai ca mai periculosi au fost ros-albastrii, Iocob si Dica fiind aproape de gol, iar Pisano de autogol. Sansa victoriei steliste a irosit-o Iacob, care, singur cu Castellazzi, a reluat din voleu peste poarta (’84), dupa un contraatac rapid care l-a facut pe antrenorul Sampdoriei sa-si puna miinile in cap.


Meciul s-a incheiat nedecis, Steaua a trecut in fruntea grupei, iar presa din Italia a avut numai cuvinte de lauda la adresa românilor. „Steaua i-a hipnotizat pe Bonazzoli si compania, trecind pe linga gol in final. Românii au prestat un joc bun si au distrus manevrele echipei lui Novellino“, a titrat Il Secolo XIX, care i-a catalogat pe Nesu si Ghionea jucatori „smecheri si duri“.


„Sampdoria s-a luptat din greu contra unei echipe Steaua proaspata, dinamica si curajoasa. Pauza nu a fost avantajoasa, pentru ca ocaziile de gol au apartinut românilor. A fost un egal corect, desi Steaua ar fi putut cistiga“, a fost opinia celor de la Il Giornale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS