10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportExperimente cu „lanterna“

Experimente cu „lanterna“

Placut impresionat de evolutiile tinerilor jucatori pe care i-a utilizat in intilnirea din Cupa României cu FC National, Ovidiu Stinga vrea sa profite, din nou, cu ocazia disputei de simbata cu „lanterna rosie“ a seriei, FC Sibiu, de micile sale valori. Asa se face ca la antrenamentele sustinute in aceasta saptamina si-au facut aparitia mai multi jucatori de la echipa a doua, „sperante“ care vor completa cu siguranta lotul alb-albastru pentru jocul viitor.


Pentru postul de portar, „olandezul“ va miza pe serviciile lui Silviu Lung junior (foto), conform unei intelegeri nescrise, fiul fostei glorii oltene si Dragos Vulpescu urmind sa faca „rocada“ dupa fiecare meci, unul dintre ei raminind sa apere buturile „satelitului“. Cum la ultima confruntare, de pe teren propriu, Vulpescu l-a secondat pe Mircea Bornescu, la Sibiu va fi rindul internationalului de juniori sa ia loc pe banca si sa fie pregatit in cazul in care situatia o impune.


La capitolul fundasi, lucrurile vor ramine intacte, deoarece Madalin Ciuca, Josh Mitchell, Dorel Stoica si Catalin Craciunescu sint, la ora actuala, de neinlocuit. In schimb, posturile de mijlocasi vor fi afectate putin, aici existind varianta cooptarii lui Stefan Barboianu, Dragos Firtulescu si Stelica Stemat.


Permutarile care vor avea loc pentru aceasta disputa au menirea de a vedea potentialul tinerilor jucatori in partidele cu miza. In plus, George Bita va avea un meci foarte greu miine, cind va intilni, in deplasare, pe Arsenal Motru, pozitia „satelitului“ in clasament nefiind confortabila. Ca atare, echipa a doua va primi intariri prin „retrogradarea“ lui Dragos Vulpescu, in timp ce Daniel Mihai il va inlocui pe Barboianu, iar Valerian Girla pe Firtulescu, in discutii intrind si fostul component al Progresului Segarcea, Stelica Stemat, deoarece lotul alb-albastru va cuprinde doar 18 fotbalisti.


Sansa juniorilor de a evolua pentru Universitatea contra celor de la FC Sibiu a fost amplificata si de degringolada consemnata in aceasta saptamina in tabara adversa. Demisia lui Mihail Marian, care a antrenat pina in etapa precedenta rivala craiovenilor, a demoralizat fotbalistii ultimei clasate, fapt care trebuie speculat la maximum de Ciuca si compania.


In concluzie, Universitatea va forta victoria in fata Sibiului cu mai multi jucatori de perspectiva, carora le lipsesc meciurile tari din Divizia B, care sa-i modeleze si sa-i pregateasca pentru viitorul apropiat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS