13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEgalitate „minereasca“

Egalitate „minereasca“

Jiul Petrosani – Pandurii 1-1


• Stadion: „Jiul“, spectatori: 4.000.


• Au marcat: M. Gheorghe ’72 / R. Nita ’83


Jiul: Multescu – Badoiu, Mihart, Kalai, Perenyi (’46, I. Voicu) – M. Gheorghe, Piclesan, Ilin (’46, Vezan), C. Petre – Movila, Dragan (’73, Drida). Antrenor: Ionut Chirila.


Pandurii: Pustinjakovic – Popete (’80, Nita), Bogoi, Perisic, Scarlatache, Trofin – Patrascu, Stefan, Keca, D. Radoi (’31, Vintilescu; ’65, Isam) – Armel. Antrenor: Viorel Hizo.


• Cartonase galbene: Patrascu, Armel, Stefan / Kalai, Piclesan (2), Dragan, C. Petre.


• Cartonase rosii: Perisic ’64 / Piclesan ’77.


• Au arbitrat: S. Corpodean – M. Savaniu, D. Iliescu.


• Observatori: C. Costinescu, N. Grigorescu.


Pandurii Tirgu Jiu a reusit la Petrosani prima remiza in Divizia A, rezultat care il face pe patronul Jiului, Alin Simota, sa puna in balanta, in aceasta saptamina, calitatile de antrenor ale lui Ionut Chirila. Fara victorie acasa, dar neinvins in deplasare, Chirila este contestat de patronul sau pentru ca foloseste in primul unsprezece jucatori care nu au treaba cu Divizia A.


Tehnicianul pare obisnuit cu vorbele aruncate la suparare de Simota si nu se teme de eventualele consecinte. „Sub nici o forma nu ma simt amenintat. Nu ma consider vinovat in conditiile in care avem lotul pe care-l avem, cu jucatori fara experienta“, a spus Chirila. Daca la conferinta de presa dialogul dintre Viorel Hizo si Ionut Chirila nu a avut loc, Pandurii fiind reprezentata de secundul Motroc, pe teren disputa nu a putut fi evitata. Preocupat sa nu primeasca gol, tehnicianul oaspetilor a trimis pe teren o echipa defensiva, doar Armel raminind pierdut printre fundasii lui Chirila.


Invitati sa atace, petrosenenii nu au stat prea mult pe ginduri si au luat cu asalt poarta gorjenilor, cu gindul la primul succes in fata propriilor suporteri. Ilin, Piclesan si Badoiu au ajuns la finalizare, dar executiile lor l-au protejat pe Pustinjakovic. „Pandurii“ au contat in fata lui Multescu in minutul 12, prin Armel, dar lovitura sa de cap a trecut paralel cu linia portii. A fost doar un foc de paie, deoarece Jiul a revenit in ofensiva, sufocindu-i pe oaspeti in careul propriu, dar Kalai a fost imprecis din sase metri, sutind peste poarta. Partea stinga a oltenilor a suferit in prima jumatate de ora, D. Radoi fiind depasit de evenimente, iar Hizo nu a lasat lucrurile asa.


„Dulaul“ l-a trimis pe Vintilescu in coasta apararii lui Chirila alaturi de Armel, iar tirgujienii au trecut la cirma jocului. Bogoi l-a intins serios pe Multescu cu un sut de la 35 de metri, iar Armel a facut o cursa spectaculoasa pe stinga, a pasat la marginea careului mare, dar Patrascu, Stefan si Vintilescu s-au invitat reciproc sa finalizeze, pierzind ocazia deschiderii scorului. Inainte de a pleca la cabine, Iulian Stefan a mai incercat ceva dintr-o lovitura libera, dar sutul sau a fost prea slab pentru Multescu.


La reluare, Chirila a facut doua schimbari, introducindu-i pe Irinel Voicu si Vezan, ultimul semnind prima ocazie a actului secund. In minutul 64, arbitrul Corpodean a uimit asistenta aratind un cartonas rosu lui Perisic, pe motiv ca acesta l-a lovit cu cotul intentionat pe Dragan. Hizo a reactionat si l-a scos pe atacantul Vintilescu, preferind in locul acestuia un fundas central, pe Sami Isam. Schimbare neinspirata, deoarece Isam a deviat sutul lui Mircea Gheorghe si a pus capul la deschiderea scorului, Pustinjakovic fiind pacalit de traiectoria balonului care s-a oprit in vinclu.


Daca tabela de marcaj s-a modificat in favoarea Jiului, Corpodean a iesit din nou la rampa si a echilibrat fortele pe teren aratindu-i lui Piclesan al doilea galben si implicit rosu. Hizo a mutat cu Nita, in locul lui Popete, de aceasta data „Dulaul“ fiind inspirat. Dupa trei minute, Robert Nita a scapat singur cu Multescu si l-a executat, marcind primul sau gol pentru Pandurii.


In putinele minute de joc ramase, Jiul a lasat defensiva descoperita si s-a aruncat nebuneste in atac, spatiile libere nefiind fructificate de contraatacurile purtate de Stefan si Nita, care au trecut pe linga un gol de trei puncte. Jiul a avut ultimul cuvint, insa imprecizia lui Mihart a aminat pentru inca un joc prima victorie pe teren propriu a petrosenenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU