20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSurprize la Milano si Glasgow

Surprize la Milano si Glasgow

Fata de runda de marti, meciurile programate miercuri seara, in celelalte patru grupe ale Ligii Campionilor, au fost mult mai spectaculoase, cu rasturnari de scor si rezultate surprinzatoare. In aceasta a treia etapa s-au inregistrat doua remize albe, ambele putind fi insa catalogate drept mari surprize. PSV s-a intors neinvinsa de pe „San Siro“, trupa lui Ancelotti negasind solutii in fata portii olandeze, dar lovitura a dat-o tot Artmedia Bratislava, care, dupa victoria de la Porto, s-a ales cu un punct si din deplasarea la Glasgow. In celelalte sase partide s-au marcat 21 de goluri, cele mai multe consemnindu-se la Istanbul, unde Besiktas a remizat cu Schalke.


Grupa E


PSV Eindhoven a reusit sa-si ia, chiar daca partial, o binemeritata revansa in fata Milanului, dupa ce in editia trecuta italienii le-au barat olandezilor, cu destul noroc, drumul spre finala. Pe „San Siro“, PSV s-a opus unei victorii a gazdelor, plecind cu un punct, cu toate ca, fata de sezonul trecut, echipa a pierdut trei titulari, in plus fiind lipsita si de aportul atacantului Vennegoor of Hesselink, suspendat. Guus Hiddink i-a dat o lectie omologului sau de la Milan, Carlo Ancelotti, scotind un egal in stil italian. Degeaba au incercat milanezii sa gaseasca spatii libere, pentru ca nu au reusit, iar cautarea i-a obosit prematur, ceea ce i-a ajutat pe oaspeti sa pastreze linistiti remiza. Vieri, Sevcenko, Inzaghi (inlocuitorul ucraineanului, care s-a accidentat), Kaka, Cafu, Kaladze si Seedorf au cautat in zadar sa-l invinga pe Gomes, portarul brazilian avind solutii la fiecare actiune a milanezilor.


Presa italiana a criticat dur prestatia trupei lui Ancelotti, despre care a scris ca nu merita nici macar citeva rinduri de ziar, insa tehnicianul Milanului s-a declarat multumit de joc: „Am vazut cel mai bun Milan din acest sezon. Ne-a lipsit doar golul. Desigur, ar fi fost mai bine sa cistigam. Totusi, am impresia ca nu vom avea nevoie de prea multe puncte ca sa ne calificam“.


In celalalt meci al grupei, Fenerbahce si Schalke 04 au terminat la egalitate pe stadionul „Olimpic“ din Istanbul, la capatul unui meci nebun, in care brazilienii au facut legea. Fundasul Fabio Luciano i-a adus pe turci in avantaj (’14), insa nemtii au intors rezultatul in repriza secunda, in doar trei minute, Lincoln izbutind o dubla de efect. Marcio Nobre a restabilit egalitatea, insa numai pentru patru minute, Kuranyi facind 3-2 la o greseala imensa a portarului lui Fener, care a luftat in marginea careului (’77). Oaspetii s-au bucurat din nou, dar doar pentru doua minute, pentru ca turcii au egalat iarasi, ghanezul adus de la Juventus, Stephen Appiah, marcind un gol de generic, cu un sut lobat de la limita careului.


Grupa H


Fosta campioana a Europeni, FC Porto, a dat peste cap destule socoteli. Echipa lui Adriaanse era in corzi dupa esecul cu Rangers, umilita de acasa cu Artmedia, si ultima infringere din campionat, 0-2, pe „Dragao“, cu marea rivala Benfica, dar s-a revansat in fata… Interului. Mult mai bine cotati, milanezii au cazut victima atacurilor furibunde ale gazdelor, care au decis jocul in prima repriza, e adevarat si cu putin noroc. Mingea centrata de Bosingwa a ricosat din genunchiul lui Materazzi, depasindu-l pe Julio Cesar. Apoi, o alta deviere, a lui Veron, l-a pacalit din nou pe portarul milanezilor, la sutul lui McCarthy. La 2-0, Figo a trimis cu capul in bara. Iarasi sansa. Cum intrarile lui Recoba si Adriano nu au adus nimic nou in jocul Interului, Porto a obtinut prima victorie din Liga in acest sezon.


In celalalt meci din grupa, Artmedia a aratat ca nu mai poate fi considerata o cenusareasa si a mai scos un rezultat bun, o remiza alba la Glasgow. Ocazii au fost de ambele parti, cu un plus in dreptul gazdelor, insa slovacii au iesit in avantaj, trecind pe locul doi in grupa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS