26.7 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Nasu“ nu se lasa

„Nasu“ nu se lasa

Cu toate ca afirmase initial ca nu-si va mai depune candidatura pentru presedintia Federatiei Române de Fotbal, Mircea Sandu s-a razgindit, anuntind oficial ieri ca va intra in cursa pentru un nou mandat in fruntea forului fotbalistic. „Pina acum si-au manifestat dorinta de a candida Gheorghe Popescu, Ionut Lupescu si George Vlaicu, avocat si scriitor din Timisoara. Azi (ieri – n.r.) mi-am anuntat si eu candidatura“, a spus actualul presedinte al FRF.


„Nasu“ a precizat chiar ca va trece la restructurari, declarindu-se nemultumit de activitatea din ultimii ani a unor angajati ai FRF, cum ar fi Cristian Bivolaru, secretarul general adjunct pe probleme internationale, sau Nicolae Pantea, secretarul general adjunct pe probleme de copii si juniori, dar si satisfacut de secretarul general Adalber Kassai, de seful Departamentului Competitii, Dumitru Mihalache, si de presedintele CCA, Ion Craciunescu. Daca va fi ales, Sandu a mentionat ca va crea doua functii in organigrama FRF pentru Gica Popescu si Ionut Lupescu, director de marketing si relatii internationale, respectiv director tehnic al nationalei, insa nici unul dintre cei doi fosti tricolori nu si-au manifestat intentia de a face parte din echipa lui Mircea Sandu.


Lupescu, refuzat de Comitetul Executiv


Comitetul Executiv al FRF nu i-a acordat ieri lui Ionut Lupescu derogarea de studii necesara pentru a-si putea depune candidatura la presedintia FRF, invocind statutul federatiei, care nu ar permite acest lucru. „Ionut Lupescu nu poate sa candideze. Este o decizie foarte democratica, deoarece este in conformitate cu statutul FRF“, a precizat Dumitru Dragomir, la iesirea din sedinta. „Kaiserul“ a anuntat insa ca va ataca la Agentia Nationala pentru Sport decizia luata de Comitetul Executiv si ca nu va accepta alta functie in organigrama de conducere a Federatiei.


„Ma asteptam sa se intimple asa ceva, din moment ce Mircea Sandu incearca sa faca tot posibilul pentru a inchide celorlalti orice posibilitate de a candida. Existau destule modalitati prin care sa-mi fie acordata acea derogare. Ma voi consulta cu juristii, sa vedem daca ma pot adresa Agentiei Nationale pentru Sport (ANS) si in ce masura imi pot oferi ei derogarea respectiva. Vom vedea ce se va intimpla“, a spus Lupescu.


Padureanu: „Sandu are experienta“


Cel mai infocat sustinator al lui Mircea Sandu este Jean Padureanu, presedintele Gloriei Bistrita, „Lordul“ considerind ca Gica Popescu si Ionut Lupescu nu au experienta „Nasului“. „Le-as recomanda lui Mircea Sandu si membrilor Adunarii Generale ca lui Gheorghe Popescu sa i se dea functia de prim-vicepresedinte, sa se ocupe de echipele nationale, iar Ionut Lupescu sa intre in staff-ul administrativ al FRF, pentru ca nu au experienta lui Sandu“, au fost cuvintele lui Padureanu. Alt argument al lui „Tata Jean“ in favoarea lui Mircea Sandu a fost acela ca presedintele FRF are functii in comisii europene, la FIFA si UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS