14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte stiri

Doua miliarde pentru repararea a 50 m de drum


Administratia doljeana are nevoie de doua miliarde de lei pentru a repara 50 de metri de drum judetean, in localitatea Gura Vaii, distrus in urma inundatiilor din lunile iulie si august ale acestui an. Tronsonul respectiv se afla pe DJ 561, unde s-a produs o alunecare de teren in urma careia au fost dislocati aproximativ 4.000 de metri cubi de pamint. Deocamdata, in zona respectiva, limita de viteza pentru autovehicule a fost restrictionata. Autoritatile iau in calcul si varianta devierii traficului, pina la gasirea fondurilor necesare reparatiilor. (B.G.)


260 de familii din Tirgu Jiu vor primi subventii pentru incalzire


260 de familii din Tirgu Jiu vor primi, in luna octombrie, ajutoare financiare pentru a-si cumpara lemne de foc in vederea incalzirii locuintei in perioada de iarna. Dreptul la ajutorul pentru incalzirea locuintei a fost stabilit in suma de 48 RON pe luna, ceea ce inseamna ca o familie va primi in aceasta iarna 240 RON. Plata ajutorului pentru incalzirea locuintelor beneficiarilor de ajutor social se face o data cu plata indemnizatiei de ajutor social. (A.I.)


CCI Hunedoara a premiat peste 300 de societati


Peste 300 de societati comerciale din judetul Hunedoara au fost premiate de Camera de Comert si Industrie in cadrul celei de-a XII-a editii a Topului National al Firmelor, manifestare organizata cu scopul promovarii firmelor cu rezultate pozitive la nivel judetean si national. Potrivit organizatorilor, topul a inclus sase domenii, respectiv cercetare-dezvoltare, industrie, agricultura, constructii, servicii si comert, iar criteriile de selectie a societatilor premiante au fost legate de rata profitului, cifra de afaceri, numarul de salariati, inexistenta platilor restante la bugetele publice, exporturi, investitii, precum si creativitate si inventii. „Competitia a devenit foarte strinsa in multe domenii de activitate economica, iar cei mai buni se regasesc in acest clasament. Pentru prima data, a fost stabilit de catre Comitetul National de organizare a topului, ca si criteriu de eligibilitate pentru firmele premiate, datorii zero catre bugetul de stat, la sfirsitul exercitiului financiar“, a declarat Calin Narcis-Pogacias, director general al CCI Hunedoara. Paradoxal, in topul firmelor stabilit de Camera de Comert nu apar cele ale oamenilor de afaceri din TOP 300, iar o parte dintre societatile premiate se confrunta cu mari probleme financiare, motiv pentru care au fost nevoite sa recurga la concedieri colective. De asemenea, din numarul total de firme premiate mai bine de jumatate provin din Valea Jiului, zona cunoscuta ca fiind una dintre cele mai sarace din tara. (D.M.)


Minerii muncesc in subteran cu miinile goale


Minerii din Valea Jiului au lucrat in acest an aproape cu miinile goale, pentru ca necesarul de materiale a fost asigurat intr-o foarte mica masura, din lipsa banilor. Liderii de sindicat spun ca ortacii „tac si inghit“ si se chinuiesc sa dea carbune cu orice pret. „Necesarul de materiale pentru anul 2005 a fost asigurat, din cauza lipsei banilor, in proportie de doar 30 la suta. In aceste conditii, minerii lucreaza cu greu, iar despre utilaje nici nu se mai pune problema“, a spus Marian Holban, presedintele executiv al LSMVJ. Sperantele celor 13.000 de angajati ai Companiei Nationale a Huilei sint acum indreptate spre ceea ce vor deveni complexurile energetice, pe care le vad ca singura scapare din situatia care treneaza de multi ani. Saptamina viitoare, liderii minerilor din Valea Jiului vor discuta cu reprezentantii ministerului, Companiei Huilei, ai Termoelectrica si cei ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Electricitate Univers modul in care vor fi create pe viitor complexurile energetice. (D.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS