15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLectie „studenteasca“

Lectie „studenteasca“

Pandurii – Sportul 0-1


• Stadion „Municipal“, spectatori: 7.000.


• A marcat: Mazilu ’83.


Pandurii: Pustinjakovic – Popete, Scarlatache, Perisic, Trofin – Bertea (’46, Nita), Osorio (’46, Vancea), Pereira, I. Stefan (’77, Buia), Ursu – Vintilescu, Armel. Antrenor: Viorel Hizo.


Sportul: Stancioiu – Stancu, Ratiu, Secareanu, Rusu – T. Balan, C. Lazar (’87, Cruceru), Ferfelea, Nae (’72, Curelea), Varga – Mazilu (’90, Maxim). Antrenor. Dan Petrescu.


• Cartonase galbene: Armel / C. Lazar, Stancu, Varga.


• Au arbitrat: V. Berbecaru – N. Meghesan, Cl. Tripa.


• Observatori: Gh. Nedelescu, I. Muresan.


Echipa Pandurii Tirgu Jiu a evoluat slab si a pierdut in fata unei formatii care ramine neinvinsa in deplasare in acest campionat. Doar cu citeva suturi parabile, elevii lui Hizo nu puteau spera decit cel mult la o remiza alba, dar Mazilu si-a reconfirmat statutul de titular la nationala si a inscris la unica ocazie de gol a sa. Suporterii gorjenilor au asteptat 43 de minute pentru a vedea un sut pe spatiul portii lui Stancioiu, parat cu piciorul de acesta.


Pina atunci, „studentii“ au dominat jocul si au ratat cu nonsalanta citeva bune oportunitati la poarta lui Pustinjakovic, ocazii favorizate de indecizia fundasilor centrali ai echipei Pandurii. Doar cinci minute a durat forcingul de inceput al gazdelor, care au impins adversarul in jumatatea proprie, dar toate suturile s-au oprit in barajul bucurestean. Elevii lui Dan Petrescu au pus stapinire pe centrul terenului si pe joc gratie unei tehnici superioare, in timp ce oltenii s-au multumit sa se apere supranumeric in speranta unui contraatac norocos. In minutul 6, Varga a profitat de greseala lui Scarlatache, dar a sutat prea slab din interiorul careului pentru a-l invinge pe eroul de la Cluj. Cinci minute mai tirziu, C. Lazar i-a ridiculizat pe Scarlatache si Perisic, nu si pe Pustinjakovic, care a respins in corner sutul modest al inchizatorului bucurestenilor. Bilbiielile defensive ale „pandurilor“ au fost iertate de „studenti“, care, dupa o faza fixa, au ratat mai multe reluari spre poarta (’17).


La una din putinele incursiuni in careul lui Stancioiu, Stefan a cerut lovitura de la 11 metri, in urma unui contact cu Secareanu, dar Berbecaru nu a vazut nimic neregulamentar. Dupa o jumatate de ora de joc, Vintilescu a intors o minge catre Stefan, dar acesta a ratat cu desavirsire sutul.


Pe finalul reprizei, orgoliul gazdelor s-a materializat prin sutul lui Popete, din unghi, dar portarul lui Dan Petrescu si-a facut datoria. Tribuna a tresarit la lovitura de cap a lui Vintilescu, din ultimele secvente ale primului act, insa mingea nu a nimerit intre buturile portii adverse.


Hizo nu a acceptat sa fie dominat pe propriul teren de „gasca nebuna“ si a reactionat la pauza. I-a scos pe Bertea si Osorio, foarte slabi, si a mutat cu Nita, mijlocas dreapta cu sarcini sa sprijine atacul, si cu Vancea, la inchidere. Jocul s-a mutat in terenul bucurestenilor, iar tribuna a inceput sa spere la fiecare atac al favoritilor. Vintilescu l-a incercat pe Stancioiu cu un sut din unghi, dar acesta nu s-a lasat pacalit. Nae putea taxa apetitul ofensiv al oltenilor, insa a ratat voleul din pozitie buna. Stancu i-a iertat pe „panduri“ de un gol gata facut, ratind incredibil din sase metri, dupa o centrare a lui Balan peste toata apararea gazdelor.


„Bursucul“ a simtit ca poate da lovitura la Tirgu Jiu si linga Mazilu a mai trimis in teren inca un atacant, Curelea. Numai trei minute i-au trebuit acestuia sa ajunga fata in fata cu portarul sirb al gazdelor, care a respins cu un reflex bun in corner sutul din apropiere al „studentului“. Inevitabilul s-a produs in minutul 83, cind Mazilu a amutit „Municipalul“ cu o lovitura de cap din zece metri, fructificind centrarea de pe stinga a lui Tibi Balan.


Nita a fost prea scund pentru a aduce egalarea cu capul, in minutul 87, si Sportul continua traditia victoriilor la Tirgu Jiu. Succesul de la Cluj a fost anulat de Sportul Studentesc si echipa Pandurii ramine in zona „nisipurilor miscatoare“, acolo unde retrogradarea este foarte aproape.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS