17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJuvetii facura dresura cu „lupii“

Juvetii facura dresura cu „lupii“

Universitatea – Petrolul 2-1


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 12.000.


• Au marcat: Ciuca ’29, Dina ’75 / L. Marinescu ’87


Universitatea: Bornescu – Ciuca (’79, Craciunescu), Stoica, Mitchell – Dananae, Saceanu, Fritea (’77, Girla), A. Ionescu, Velcovici – Orac, Salih (’67, Dina). Antrenor: Ovidiu Stinga.


Petrolul: Miron – G. Preda, Buglea, I. Costache, G. Ghita (’74, M. Irimescu) – Copilu, G. Paraschiv, L. Marinescu, Ghindaru – Hadnagy (’56, Birsan), C. Ilie (’31, Pirsa). Antrenor: Valeriu Rachita.


• Cartonase galbene: Mitchell, Craciunescu, Dina / Ghindaru, Copilu.


• Au arbitrat: Al. Tudor – D. Burloi, Ed. Dumitrescu.


• Observatori: I. Margineanu, M. Salomir.


Universitatea avea nevoie aseara de o victorie in fata Petrolului, nu doar pentru ca ploiestenii sint principalii adversari ai oltenilor in lupta pentru promovare, ci si pentru a arata ca succesele de pina acum nu au fost obtinute „cu usurinta“, asa cum au tot insinuat oficialii gruparii prahovene. Iar pe teren s-a vazut adevarul. Alb-albastrii s-au dovedit peste adversari, victoria fiind mult mai clara decit o arata scorul. „Lupii galbeni“ nu au putut emite pretentii pe „Ion Oblemenco“ decit in primele minute, dupa care initiativa a apartinut in permanenta gazdelor, singura mare carenta a Universitatii fiind faza de finalizare.


Craiovenii au inceput timorat jocul, cautindu-l parca din priviri pe teren pe managerul Ovidiu Stinga, nevoit sa ramina pe banca din cauza unei accidentari. Iar pina ca alb-albastrii sa-si intre in ritm, Petrolul a trecut pe linga deschiderea scorului. C. Ilie a inselat vigilenta defensivei oltene si a scapat singur cu Bornescu, dar sutul atacantului ploiestean a fost blocat de portarul Universitatii (’10). Replica Stiintei a venit peste doua minute, cind irakianul Salih Jaber a reluat cu capul o centrare a lui Dananae, mingea fiind scoasa din apropierea vinclului de Miron.


Incet, incet, craiovenii au inceput sa-si impuna jocul si oaspetii nu au mai putut sa se apropie de poarta adversa decit pe contraatac.


In jocul gazdelor si-au mai facut locul si citeva inexactitati (pase si centrari gresite), dar si faze reusite de atac, din pacate nefructificate de elevii lui Stinga. Orac a fost la un pas de gol, insa mingea trimisa de el, din unghi, a ocolit bara portii ploiestene (’24). Golul avea sa cada patru minute mai tirziu, dupa ce capitanul Ciuca, nemarcat in careu, a reluat cu capul in plasa centrarea din lovitura libera a lui Fritea.


La 1-0, Universitatea s-a dezlantuit si, pina la pauza, scorul putea lua proportii, dar craiovenii au pacatuit la finalizare. Ionescu si Orac nu au gasit spatiul portii din pozitii ideale, Salih a sutat cu tot cu gazon, scapat singur cu Miron, portarul oaspetilor dovedindu-se providential in ultimele minute la mingea din lovitura libera trimisa de Stoica. Stiinta a terminat prima repriza in jumatatea Petrolului, trupa lui Vivi Rachita trecind cu greu centrul terenului.


In partea secunda, alb-albastrii au continuat sarjele ofensive spre careul „lupilor galbeni“, insa finalizarea a lasat de dorit, iar cind gazdele au preferat suturile de la distanta, s-a gasit tot timpul un „petrolist“ care sa schimbe traiectoria mingii. Incursiunile pe partea dreapta ale lui Andrei Ionescu au creat panica printre adversari, dar in careu nu s-a gasit nimeni sa trimita mingea in plasa. A facut-o in cele din urma Mihai Dina, proaspat introdus in teren, atacantul craiovean finalizind elegant o pasa inteligenta a lui D. Orac, 2-0 (’75).


La acest scor, gazdele au parut mai linistite, dar nici acest lucru nu a adus un plus de inspiratie in jocul craiovenilor, actiunile de atac purtate bine pina in fata portii raminind fara rezultat. Petrolul a tras un semnal de alarma prin Irimescu, al carui sut din lovitura libera a fost scos excelent din vinclu de Bornescu, insa alb-albastrii nu l-au luat in seama. Si si-au facut singuri viata grea. Oaspetii au reusit sa marcheze pe final, la o faza care nu anunta nimic. L. Marinescu, liber in careu, a reluat cu capul in plasa o centrare venita de pe stinga, si a complicat lucrurile.


Noroc ca ploiestenii nu au mai avut forta sa puna in pericol poarta olteana, elevii lui Stinga tinind bine de minge si terminind meciul in ofensiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS