17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMinerul Matasari lupta pentru existenta in Valea Jiului

Minerul Matasari lupta pentru existenta in Valea Jiului

Recent numit antrenor principal la EMC Rovinari, Florin Bejinaru spera sa debuteze cu dreptul


Etapa cu miza pentru divizionarele C gorjene, fiecare avind de indeplinit un obiectiv. Minerul Matasari isi joaca existenta la Petrila, EMC Rovinari evolueaza pentru un debut cu dreptul al noului antrenor principal, Florin Bejinaru, iar la Carbunesti miza este scaunul de antrenor principal al nou-promovatei gorjene.


Inter Petrila – Minerul Matasari


Existenta clubului Minerul Matasari depinde in mare masura de rezultatul jocului de la Petrila. Daca gorjenii vor obtine toate punctele puse in joc, atunci au garantia ca echipa va continua sa lupte in esalonul trei. Daca se intorc din Valea Jiului cu o infringere, ultima sansa de mentinere in Divizia C va fi consumata in deplasarea de la Blaj. Presedintele Ion Ruset a creat o stare de tensiune suplimentara prin ultimatumul dat dupa jocul cu Oltchim, ultimatum care trebuie sa se materializeze in trei puncte in urmatoarele doua etape. Cojocaru nu s-a mai prezentat la echipa dupa insuccesul din etapa trecuta la fel ca Nicolaescu, ambii abandonind activitatea fotbalistica. „Minerii“ merg la Petrila pentru totul sau nimic, ori inving, ori se desfiinteaza.


EMC Rovinari – Metalul Aiud


Meciul rovinarenilor cu Metalul Aiud reprezinta debutul lui Florin Bejinaru ca antrenor principal dupa mai multi ani de ucenicie ca secund in Diviziile B si A, cu Emil Sandoi si Viorel Hizo. Bejinaru a preluat abia ieri divizionara C si spera intr-un debut cu dreptul chiar daca nu cunoaste prea bine jucatorii. Deocamdata nu s-a hotarit daca va sta pe banca de rezerve sau va privi jocul din tribuna, fiind tentat sa-l lase pe colegul sau Romica Negroiu sa conduca acest joc. Dintre fostii elevi de la Pandurii, Bejinaru va apela doar la portarul Pindaru, care a aparat poarta lui EMC Rovinari si in etapele precedente. Gorjenii au nevoie de victorie pentru a sterge impresia proasta lasata etapa trecuta la Sibiu, unde au pierdut in fata ultimei clasate.


Gilortul Carbunesti – Sparta Medias


Gilortul Carbunesti primeste pe teren propriu vizita liderului neinvins, Sparta Medias, intr-un moment in care exista o stare de tensiune la nivelul bancii tehnice gorjene gata sa explodeze. Veteranul Mihail Marian si tinarul Gabi Rascol nu mai incap pe aceeasi banca, iar presedintele Cristian Toader Pasti trebuie sa aleaga intre cei doi. Deoarece presedintele este plecat din localitate, decizia a fost aminata pina dupa jocul cu Sparta Medias. Mihail Marian a fost numit de ieri antrenor principal si la divizionara D Petrolul Ticleni si a schimbat programul de pregatire al carbunestenilor astfel incit sa impace ambele tabere. Cu Gilortul face antrenamente de dimineata, unde are la pregatire trei-patru jucatori, pentru ca majoritatea sint la scoala, iar dupa-amiaza merge la Ticleni. Gabi Rascol se ocupa de pregatirea restului lotului, toti fotbalistii fiind formati si promovati din grupa sa de la Liceul cu Program Sportiv Tirgu Jiu si il sustin pe acesta. Ramine de vazut cine va conduce echipa de pe banca tehnica astazi, cind Gilortul intilneste cel mai tare adversar de pina acum.


Celelalte partide: CS Vulcan – FC Sibiu II, CSM Sebes – Soda Ocna Mures, Oltchim Vilcea – Inter Blaj, Minerul Uricani – Genessis Brezoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS