15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilia merge in Bolivia fara vedete

Brazilia merge in Bolivia fara vedete

In zona sud-americana, Argentina si Brazilia, campioana mondiala en titre, si-au asigurat deja prezenta la turneul final din Germania, sanse mari pentru calificare mai avind Ecuadorul si Paraguay. Reprezentativa selecao va evolua fara vedetele sale in meciul de miine, cu Bolivia, de la La Paz, din cadrul etapei a 17-a, penultima, din grupa Sud-Americana. Selectionerul Braziliei, Carlos Alberto Parreira, a dorit sa ii menajeze pe jucatorii sai „europeni“ si sa ii scuteasca de un meci la altitudine, capitala Boliviei fiind situata la 3.600 de metri deasupra nivelului marii.


Formatia cariocas s-a inclinat la La Paz de doua ori, in 1993 si 2001. Parreira a lasat acasa opt jucatori, printre care Ronaldo si Robinho (Real Madrid), Ronaldinho (FC Barcelona), Kaka (AC Milan) si Adriano (Inter Milano). Acestia s-ar putea regasi totusi in primul unsprezece al Braziliei miercuri, in meciul cu Venezuela, programat sa se dispute la Belem (nordul Braziliei).


Din grupa de calificare Sud-Americana au mai ramas de disputat partidele: Argentina – Peru, Bolivia – Brazilia, Ecuador – Uruguay, Columbia – Chile, Venezuela – Paraguay (miine); Uruguay – Argentina, Brazilia – Venezuela, Paraguay – Columbia, Chile – Ecuador, Peru – Bolivia (miercuri).


Primele patru clasate se califica la turneul final din Germania, in timp ce formatia de pe locul cinci va sustine un baraj (tur/retur) cu Australia, invingatoare, scor general 9-1, in barajul Zonei Oceania, disputat impotriva echipei Insulelor Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS