20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea vrea in Superliga

CS Universitatea vrea in Superliga

Retrogradata din Liga Nationala la finele sezonului trecut, echipa de tenis de masa a CS Universitatea Craiova incearca sa revina acolo unde i-a fost locul, adica in elita sportului cu mingea de celuloid


In acest campionat, CS Universitatea Craiova face parte dintr-o serie echilibrata, alaturi de trei echipe: Club 20 Pitesti, Club Pristavu Cimpina si CSM Arad. In turneul de la Cimpulung, primul dintre cele patru organizate in acest an in Divizia A, echipa craioveana antrenata de Virgil Balan a invins in doua meciuri si a pierdut unul. Rezultatele intrecerii au fost urmatoarele: CSU Craiova – Club 20 Pitesti 9-3, CSU Craiova – CSM Arad 9-1 si CSU Craiova – Club Pristavu Cimpulung 7-9. Echipa este alcatuita din patru sportivi: doi craioveni, Daniel Simulescu si Eugen Colan, si doi slatineni, Alin Boangiu si Florin Zamfirescu. „Avem o echipa ambitioasa, cu jucatori tineri, dar si cu un veteran, Colan, care la cei 36 de ani este un exemplu pentru colegii sai“, a spus profesorul Virgil Balan (foto). Eugen Colan este la apusul carierei, a jucat in Germania si Franta, unde a acumulat o vasta experienta, dar poate fi „locomotiva“ echipei care ataca promovarea in acest sezon.


In Divizia A exista trei serii a patru echipe, cistigatoarea fiecarei serii urmind sa se califice in play-off. Fiecare dintre cele trei echipe calificate va organiza un turneu pe teren propriu, in urma carora se vor stabili cele doua echipe care „urca“ in Superliga României. Pina la play-off, CS Universitatea Craiova mai are insa de sustinut trei turnee, la Pitesti (22-23 octombrie), Arad (17-18 noiembrie) si Craiova (17 decembrie).


Reconstructie de la zero


Retrogradata sezonul trecut in Divizia A, CSU Craiova a inceput in acest an reconstructia unei echipe care sa poata face fata rigorilor competitiei si sa-si poata permite fixarea ca obiectiv promovarea in Superliga. „Am adus jucatori noi la Craiova, am reusit sa obtinem o sponsorizare din partea BRD pentru a putea supravietui si sintem pe drumul cel bun. Echipa s-a descurcat bine in primul turneu, la Cimpulung. Se simte o revigorare in acest sport care altadata facea istorie in Craiova“, a precizat antrenorul emerit Virgil Balan, care, ajutat de profesorul Liviu Nicoli, si-a propus sa readuca tenisul de masa craiovean in prim-plan la nivel national.


Cu toate acestea, drumul spre virful piramidei este foarte anevoios, in conditiile in care CS Universitatea Craiova are de aparat un blazon si de reparat o imagine serios sifonata in ultima vreme. „Craiova a fost ani la rind campioana a României si cistigatoare a Cupei, iar acum a ajuns in esalonul secund. Reconstructia nu este foarte usoara in conditiile actuale. Cred ca avem nevoie de cel putin trei ani pentru a ajunge din nou in elita tenisului de masa românesc“, este de parere Virgil Balan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS