25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportConfruntare in familia Lucescu

Confruntare in familia Lucescu

Dupa tragerea la sorti a celor opt grupe ale Cupei UEFA, desfasurata ieri, la Nyon (Elvetia), despre cele trei echipe românesti prezente in competitie nu se poate spune ca au avut noroc, insa au sanse de calificare. Steaua, Dinamo si Rapid vor intilni adversari cu nume in Europa, dar de care pot trece, mai ales cind vor evolua pe teren propriu. In grupa cu Hertha, Lens, Sampdoria si Halmstad, stelistii au ghinionul de a juca in deplasare meciurile cu echipele considerate mai puternice, Hertha si Sampdoria. In schimb, „ciinii rosii“ au o singura deplasare grea, la Marseille, dar nici partidele cu detinatoarea titlului, TSKA Moscova, sau cu Heerenveen si Levski Sofia nu sint usoare.


Echipa Rapid pare cea mai defavorizata, in grupa G ea urmind sa intilneasca pe VfB Stuttgart, PAOK Salonic, Sahtior Donetk si Rennes. Va fi grupa cu cei mai multi români, pe linga „privilegiul“ de a se lupta cu Sahtiorul antrenat de tatal sau, Razvan Lucescu avind de infruntat un alt tehnician român de renume, Ladislau Bölöni (Rennes).


„Parerea mea este ca am picat intr-o grupa dificila pentru noi, dar, vreau sa subliniez asta, echilibrata. Sansele noastre, mari, mici, cum sint, trebuie sa le valorificam la maximum. Noi am demonstrat ca putem elimina orice adversar, dar trebuie sa aratam din nou ca sintem in stare de asa ceva“, a spus Razvan Lucescu, care nu a dorit sa comenteze confruntarea cu mult mai celebrul sau tata, Mircea Lucescu: „Ma abtin sa spun ceva acum, este o premiera mondiala, daca nu ma insel, dar voi comenta la momentul potrivit“.


In privinta sanselor dinamovistilor de a trece de grupe, antrenorul Ioan Andone a afirmat: „Sint mai optimist, pentru ca se poate. Toate grupele sint puternice. Grupa noastra este, spun eu, destul de buna. Sa vedem la sfirsit daca e buna pentru noi sau pentru altii. Jucam cu detinatoarea Cupei UEFA, jucam cu o echipa olandeza destul de buna, pe care o cunosc pentru ca am jucat acolo eu si Camataru doi ani. Olympique Marseille momentan nu este clasata foarte bine in campionatul Frantei, nu are niste rezultate exceptionale, deci putem profita daca au o perioada mai proasta. Este o grupa in care eu zic ca te poti califica cu sase puncte, daca nu, cu sapte in mod sigur“.


Componenta celor opt grupe ale Cupei UEFA


Grupa A: AS Monaco, Slavia Praga, Hamburger SV, TSKA Sofia, Viking IF; Grupa B: Lokomotiv Moscova, Espanyol Barcelona, Palermo, Brondby IF, Maccabi Petach-Tikva; Grupa C: Hertha Berlin, RC Lens, Sampdoria Genova, Steaua Bucuresti, Halmstadt; Grupa D: AZ Alkmaar, Middlesbrough, Dnipropetrovsk, Grasshoppers, Litex Loveci; Grupa E: AS Roma, FC Basel, Steaua Rosie Belgrad, Strasbourg, Tromoso IL; Grupa F: TSKA Moscova, Olympique Marseille, Herenveen, Levski Sofia, Dinamo Bucuresti; Grupa G: VfB Stuttgart, PAOK Salonic, Sahtior Donetk, Rennes, Rapid Bucuresti; Grupa H: Besiktas, FC Sevilla, Bolton Wanderers, Zenit St. Petersburg, Vitoria Guimaraes.


Programul meciurilor echipelor românesti


20 octombrie: Steaua – Lens, Dinamo – Heerenveen; 3 noiembrie: Rapid – Rennes, Levski Sofia – Dinamo, Sampdoria – Steaua; 24 noiembrie: Sahtior Donetk – Rapid; 30 noiembrie: Steaua – Halmstad; 1 decembrie: Rapid – PAOK Salonic, Dinamo – TSKA Moscova; 14 decembrie: VfB Stuttgart – Rapid, Olympique Marseille – Dinamo; 15 decembrie: Hertha Berlin – Steaua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS