28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNoroc cu victoria din tur

Noroc cu victoria din tur

Ex-craioveanul Plesan l-a accidentat grav pe Arteta


Everton – Dinamo 1-0


Stadion: „Goodison Park“, spectatori: 35.000.


• A marcat: Cahill ’28.


Everton: Martyn – P. Neville, Ferrari, Yobo, N. Valente (’68, Bent) – Hibbert (’24, Weir), Arteta, Cahill, Kilbane (’68, Beattie) – Mc Fadden, Ferguson. Antrenor: David Moyes.


Dinamo: Gaev – Galamaz, Tamas, Moti, Pulhac – Fl. Petre, Margaritescu, Plesan, Grigorie – Zicu (’75, Baltoi), Fl. Bratu (’84, Chihaia). Antrenor: Ioan Andone.


• Cartonase galbene: Nuno Valente, Mc Fadden, Ferguson / Bratu, Fl. Petre, Baltoi, Plesan.


• Au arbitrat: L. Duhamel – P. Behague, S. Duhamel (toti din Franta).


Daca primul meci s-ar fi disputat in Anglia, lui Dinamo i-ar fi fost mult mai greu sa se califice in fata lui Everton. „Ciinii“ au avut insa norocul sa dea peste o echipa care nu se afla in cea mai buna forma, cu infringeri pe linie in Premier League, cu toate ca sezonul trecut se clasase pe locul patru, inaintea lui Liverpool. In plus, trupa lui Andone a prins si o zi de exceptie in tur, cistigind cu 5-1 si rezolvind in mare parte ecuatia calificarii.


In retur, in infernul de pe „Goodison Park“, dinamovistii nu s-au simtit prea bine. 35.000 de fani ai lui Everton au sperat intr-o minune si au rabufnit cind Cahill a deschis scorul, printr-un plonjon, in urma unei centrari a lui Ferguson (’28). Pina atunci, alb-rosii suportasera cu stoicism atacurile in valuri ale englezilor, ripostind prin Tamas, al carui sut fusese retinut greu de Martyn, si Bratu, care a irosit o sansa clara de gol. Cahill a mai marcat o data, dar golul a fost anulat pentru fault la portar, prima repriza incheindu-se cu o semnalizare eronata de la margine, la o faza in care Bratu scapase spre poarta.


Bucurestenii s-au organizat mai bine dupa pauza si au facut fata actiunilor disperate ale gazdelor, reusind in dese rinduri sa tina mingea cit mai departe de poarta. Finalul ferict pentru români a fost insa umbrit de un gest necugetat al lui Mihaita Plesan, care, poate in dorinta de a arata ca este „ciine pina la moarte“, l-a faultat pe Mikel Arteta, intr-un duel la mijlocul terenului. Spaniolul a cazut ca secerat si a ramas minute bune pe gazon, inconjurat de o echipa numeroasa de medici, care l-au scos de pe teren pe targa, cu gitul imobilizat cu atele.


Din fericire, accidentarea lui Arteta nu a avut urmari grave, insa portughezul va ramine citeva zile sub observatie medicala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS